Archive for the 'TV' Category

Stiai ca…?

Tuesday, February 3rd, 2009

Did you know - un proiect foarte fain care, pe masura ce trece timpul, se tot updateaza cu noi informatii… din ce in ce mai infioratoare, zic eu. Mai jos aveti ultima versiune.

Sanctuarul Ursilor

Thursday, October 30th, 2008

In luna decembrie, Animal Planet le-a pregatit telespectatorilor un documentar cu totul special, filmat in Romania. “Sanctuarul ursilor“ dezvaluie povestile ursilor bruni care traiesc in cel mai mare adapost pentru ursi din lume. Inaugurat in 2007, uriasul spatiu de 70 hectare destinat ursilor este situat la poalele Muntilor Carpati din Romania si adaposteste azi in jur de 40 de ursi bruni locali, salvati din captivitate pe teritoriul tarii. Premiera documentarului va avea loc pe 1 decembrie la ora 22.00.

Acum, am si eu o intrebare - de ce naiba nu se amenajeaza mai multe rezervatii precum cel de la Zarnesti, dar pentru ursi salbatici? Nu stiu de ce, dar am sentimentul ca WSPA a platit o gramada de bani si de spagi primariei din Zarnesti pentru a primi spatiul cu pricina.

In continuare, daca doriti, cititi mai multe despre documentar. Asta drept exemplu de PR si marketare de nota 10 a unui produs realizat in Romania.

(more…)

Restul e tacere

Monday, October 27th, 2008

 

Varianta extinsa (in jur de +20 de minute fata de ceea ce a rulat pe marile ecrane, la cinema) a avut premiera aseara pe HBO, prin urmare - daca ati ratat-o - o sa tot aveti prilejul sa o vizionati in urmatoarele saptamini. Dupa parerea mea, Restul e tacere se numara printre cele mai bune filme romanesti realizate dupa 2000.  

Lucruri care mi-au schimbat viata

Wednesday, October 22nd, 2008

Seria de documentare reunite sub programul ”Lucruri care mi-au schimbat viaţa“ se constituie în povestea remarcabilă a modului în care filmele SF au inspirat realizări ştiinţifice reale, au schimbat viaţa publicului şi a vedetelor şi au influenţat cultura populară. Fiecare episod prezintă un thriller SF cult, începind cu seria Terminator, continuind cu Matrix, Man in Black si Stargate.

Primul episod, Teminator mi-a schimbat viata va fi difuzat de Discovery Channel pe 5 noiembrie. Ghidul nostru în trilogia Terminator este Robert Patrick (actorul care a jucat rolul Terminatorului cel rau in cel de-al doilea film), alături de o sosie a lui Arnold Schwarzenegger. Trilogia este analizata din mai multe puncte de vedere, gazdele noastre urmarind sa evidentieze in primul rind impactul acesteia asupra roboticii si ciberneticii; in acest sens luindu-se o serie de interviuri cu experţi mondiali în robotică de la MIT, Boston USA şi Universitatea Reading din Marea Britanie. Se pare că teoria cyborgilor (carne vie pe un schelet de robot) nu a ramas doar un simplu rod al imaginaţiei scenaristului. Cei de la MIT, de exemplu, s-au inspirat din “Terminator” pentru a crea tehnologia ţesuturilor si muschilor artificiali (despre care am si scris in Descopera in urma cu 3 ani). Cel de-al doilea episod vorbeste despre modul in care trilogia Matrix a contribuit decisiv la nasterea lumilor virtuale - Philip Rosedale, creatorul Second Life, de exemplu, fiind unul dintre cei mai mari fani ai lui Neo.

Hasta la vista, baby! :D

Transformarea unui robot ghertoi

Tuesday, October 14th, 2008

“Shut me down! Machines making machines! How pervert!” C3PO, Star Wars Episode II: Attack of the Clones

Nu mai consum televizor de foarte multe vreme. Trec zile, uneori saptamini in care nici nu-l deschid. Atunci cind o fac, ma uit pe Discovery, la stiri sau la Champions League. Posturile muzicale nu le mai urmaresc decit in zappatul telecomenzii - daca aud ceva care-mi place, las acolo; daca nu, trec mai departe. Asa se face ca habar nu am avut de clipul de mai jos, lansat cindva la inceputul verii, din cite inteleg. Da stiu, am “descoperit” apa calda! Si ce-i cu asta? E descoperireea mea, nah! :D   

Melodia nu e nu’stu ce, dar nu despre ea e vorba, ci de protagonistii videoclipului. O fi Robosapien V2 mare macho, mare caracter, insa nu inteleg cum si de ce si-a permis scenaristul sa-l imbrace pe batrinul si micutzul si primul Robosapien in rochita :D si sa insinueze ca ar fi robotica?! Adica, ce naiba, eu am robot-gay?! :P … cind credeam ca este un mare ghertzoi. Scena in care se pupa aia doi a fost absolut socanta pentru bunele maniere ale roboticii. Este ca si cum C3PO ar face sex salbatic cu R2D2! :D

10 mistere la care omenirea nu gaseste raspuns

Thursday, October 9th, 2008

Animal Planet a implinit 10 ani!

Tuesday, September 23rd, 2008

Noul Animal Planet

…de cind se afla in Europa, ocazie cu care, incepand cu 1 octombrie, postul isi va lansa noul look in Romania. Telespectatorii vor putea vedea un nou logo (cel de mai sus), o noua identitate in emisie si un continut de programe improspatat. “Noul Animal Planet va fi locul unde animalele conduc iar telespectatorii sunt prizonieri!” promit producatorii.

Noul ANIMAL PLANET va oferi telespectatorilor o diversitate de noi programe, inclusiv uluitoarele filme despre natură pentru care a devenit deja celebru, dar şi docu-telenovele, docu-drame şi imagini generate cu ajutorul unor programe revoluţionare de grafică pe computer, care aduc la viaţă diversitatea regatului animal. Noua ofertă va explora instinctele primordiale care ne impulsionează pe toţi – instinctul matern, de supravieţuire, social, de ucigaş şi sexual – prezentând poveşti fascinante, care vor rezona cu ceea ce înseamnă să fii om. Oscilând într-o gamă largă, de la emoţie brută şi pasiune până la umor, noile programe vor prezenta întâlniri faţă în faţă cu animale sălbatice sau  personaje eroice care luptă pentru protejarea regatului animal şi vor scoate în evidenţă bucuria de a împărţi viaţa cu companioni devotaţi din rândul animalelor.

Povestea lui Blair

Wednesday, September 3rd, 2008

 “Se poate sa ma fi inselat; e dreptul vostru sa ma judecati asa. Dar trebuie sa credeti un singur lucru, daca nu altceva: am facut ce am crezut ca este bine pentru aceasta tara!”
(Tony Blair, fragment din discursul de ramas bun)

Povestea lui Blair este aceea a unui politician populist si spilcuit care a dobindit puterea gratie unui val urias de adoratie neconditionata din partea publicului, si, dupa zece ani de suisuri si coborisuri, a devenit un lider de otel, foarte nepopular, condus numai de convingerile sale. Blair este omul care a cistigat de trei ori puterea in Partidul Laburist, care a jucat un rol important in incheierea pacii cu Irlanda de Nord, dar care a fost si un pion principal in razboiul singeros din Irak.

Pe 27 iunie 2007, Tony Blair a parasit cladirea din Downing Streen nr. 10 in strigatele multimii de protestatari inca furiosi din cauza razboiului. De la adulatie publica la izolare sfidatoare, aceasta este povestea omului ce s-a descoperit pe sine insusi, dar a pierdut increderea si suportul oamenilor sai de incredere si a britanicilor.

Pe In 11 septembrie, la ora 20:00, Viasat History prezinta in premiera un documentar despre povestea celor zece ani in care Tony Blair a fost primul-ministru al Marii Britanii. Programul este construit in jurul mai multor interviuri in care dl. Blair vorbeste cu candoare despre mult-dezbatuta modalitate de a conduce Guvernul, despre tensiunile dintre el si Gordon Brown ce au dominat toata aceasta perioada, despre pacea cu Irlanda de Nord, printesa Diana, strinsa colaborare cu America, razboiul din Irak si multe alte evenimente si conflicte ce au marcat aceasta decada. Marturiseste tensiunea exercitata de aceasta slujba, precum si de importanta credintei sale religioase, deseori ascunsa in timpul petrecut la birou, si despre actualul sau rol de reprezentant al Orientului Mijlociu pentru Cvartet (USA, Rusia, EU si ONU).

De asemenea, documentar mai contine o gama larga de interviuri cu importanti politicieni britanici si conducatori mondiali, care vorbesc despre legatura lor cu Blair – inclusiv despre certuri si neintelegeri – si despre cum au fost luate decizii fatale ce au conturat evenimente mondiale. Printre intervievati se afla George W. Bush, Bill Clinton, Kofi Annan, primul-ministru al Irlandei Bertie Ahern, negociatorul-sef al Sinn Fein Martin McGuiness, liderul Partidului Conservator William Hague, liderul Partidului Democrat Sir Menzies Campbell, purtatorul de cuvint al lui Blair, Alastair Campbell, consilieri de-ai sai si ministrii de cabinet.

10 sfaturi pentru supravietuire

Thursday, July 10th, 2008

De la Discovery Channel:

Organismul uman poate să reziste în condiţii de căderi periculoase, temperaturi extreme şi chiar atacuri de rechin – cu condiţia să cunoaşteţi secretele supravieţuirii. Iată mai jos câteva informaţii care vă vor menţine în viaţă şi în formă, chiar şi în condiţii extreme.

1. Organismul uman poate să supravieţuiască fără apă timp de 2,5 zile chiar şi în arşiţă cumplită (49 grade Celsius), dacă victima îşi petrece tot timpul odihnindu-se, la umbră. Organismul rezistă două săptămâni sau chiar mai mult fără hrană solidă.

2. Şansele de a supravieţui unui atac al rechinilor cresc masiv dacă înotătorul ripostează, lovind cu pumnii ochii şi branhiile rechinului. Nu ajută la nimic să vă prefaceţi că aţi murit.

3. Pe baza datelor statistice obţinute de la Trupele de Şoc ale SUA pentru Operaţiuni de Căutare şi Salvare, în caz de avalanşă, victima are şanse de supravieţuire de 90% dacă reuşeşte să nu se lase îngropată de zăpadă şi primeşte ajutor în decurs de 15 minute. După 30 de minute, rata de supravieţuire se reduce cu 50%.

4. Nu încercaţi niciodată să alergaţi mai rapid decât un urs. Acest animal poate atinge viteze de până la 50 – 55 km/h, într-o fracţiune de secundă.

5. O persoană de talie medie, care poartă îmbrăcăminte uşoară şi are un dispozitiv gonflabil personal, de tipul unei veste de salvare, poate să supravieţuiască între 2,5 şi 3 ore în apă rece ca gheaţa, dacă rămâne nemişcată şi îşi îndoaie genunchii, aducându-i la piept.

6. Victima muşcată de un şarpe cu clopoţei are şanse mari de supravieţuire. În Statele Unite se produc anual peste 7 000 muşcături de şarpe, dar numai aproximativ 15 victime mor în final din această cauză.
 
7. Şansele de supravieţuire în cazul unui accident rutier în care maşina cade în apă sunt mult mai bune dacă victima aşteaptă înăuntru până când maşina se umple cu apă – şi abia după aceea încearcă să deschidă o portieră sau un geam. În acest fel, presiunea apei care năvăleşte din exterior nu riscă să doboare victima sau să o ţintuiască sub bord.

8. Conform Şcolii de Paraşutism din Toronto, dacă paraşut nu se deschide, victima are şanse de supravieţuire mai mari dacă aterizează cu picioarele lipite şi genunchii uşor îndoiţi, decât dacă încearcă să se îndrepte spre o zonă împădurită sau să se rostogolească în momentul contactului cu solul.

9. Supus unor temperaturi extrem de scăzute, organismul uman începe să îşi întrerupă funcţiile când ajunge la 32 grade Celsius, provocând pierderea cunoştinţei şi rigiditate musculară. Şansele de supravieţuire cresc dacă victima reuşeşte să evite două lucruri: să se ude şi să adoarmă.

10. Conform Institutului Australian de Ştiinţe Marine, dacă sunteţi înţepaţi de o meduză veninoasă din clasa Cubozoa, şansele de supravieţuire sau măcar de întoarcere la ţărm sunt aproape zero, căci moartea se poate produce în decurs de numai 2 sau 3 minute.

Sfaturile de mai sus au fost concepute de Bear Grylls (foto), un tip care ne invata cum sa supravietuim in conditii extreme, in cele mai dure si mai neprimitoare locuri de pe planeta: desertul Saharei, jungla din Panama si mlastinile din Patagonia, in al doilea sezon al seriei Tehnici esentiale de supravietuire, incepand cu 4 august, in fiecare luni, de la ora 21.00 pe Discovery Channel. În al doilea sezon al seriei, Bear foloseşte tehnicile sale unice de supravieţuire, pentru a vă demonstra cum puteţi să rămâneţi în viaţă; el rezistă unei săptămâni pline de provocări, în locuri în care un om obişnuit nu ar rezista nici măcar o zi. Bear coboară pe pante abrupte care vă fac părul măciucă, în celebra Vale a Viperelor, pe Camino Reale, în Panama, şi eviscerează o cămilă moartă ca să îşi găsească hrană şi adăpost în Sahara. Îşi înfruntă cele mai cumplite spaime luptând să iasă din crevasele din Patagonia, iar pe parcurs mănâncă tot soiul de chestii care fac să vi se întoarcă stomacul pe dos: un scorpion, un şarpe, viermi, diverse insecte, rădăcini şi lăstari. Vizionare placuta! :D

Bear, supravietuitorul

Cei mai buni & cei mai rai ani din Istoria Romaniei

Tuesday, June 17th, 2008

Descopera cei mai buni ani din Istoria Romaniei
Vezi mai multe video Diverse »