Archive for the 'D-picture' Category

Batalia de la Posada… cu legume (funny)

Thursday, December 10th, 2009

Pentru ca tot am facut noi maratonul despre istoria romanilor:-)

Variatiuni pe aceeasi tema

Wednesday, December 3rd, 2008

De fapt, nu am inteles prea bine tema din prima si am crezut ca e vorba de faianta/parchetul albastru. :D Prin urmare, primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost asta:

Nu va faceti griji, pistolul este de jucarie, iar glontul a fost golit demult de praf de pusca. (In paranteze fie spus, prezervativul era expirat! :P )

Apoi, Gramo, care a lansat si leapsa, a venit cu niste lamuriri imperioase - e vorba de alaturarea neobisnuita a doua obiecte. Aha! Ma rog, Pussy nu e obiect, dar a acceptat din nou sa fie pisimodel pentru mine. (Clipul ei a strins pe youtube peste 2.000 de vizualizari. I-am facut cinste cu un Gourmet Perle Filettini con trota e spinaci si o bere. Nu prea i-a placut berea, asa ca m-am sacrificat eu).

Din partea mea, leapsa sa se duca la Claudiu, Victor si Spiridusul Sef. Si la ecostin, ca’s generos astazi.

Ce s-ar fi intimplat daca Tom l-ar fi prins pe Jerry?

Monday, October 13th, 2008

“Pai vezi ca nu se potriveste? Ridichiile si telemeaua merg cu mirodeniile din salamul taranesc. Muschiul tiganesc merge cu o brinza veche si un vin bun. I-am dat cu rozmarin.” Matache Macelaru :D

Raspunsul a fost oferit de catre artistul britanic James Cauty in cadrul unei expozitii, Splatter, care a fost vernisata la inceputul lui octombrie la galeria The Aquarium L-13 din Londra. Conceptul Splatter este expunerea intr-o situatie socanta si violenta a unui personaj de desene animate. Pe linga Tom si Jerry, alte victime ale lui Cauty sunt Daffy Duck, Bugs Bunny (astuia si eu i-as fi crapat capul!), Road Runner si Tweety. Mai multe imagini aici.

Cele unsprezece (o poveste origami)

Saturday, August 30th, 2008

(more…)

Cronofotografia

Monday, July 14th, 2008

Cronofoto

Vede cineva sani in poza de mai sus? Daca va intrebati ce-i cu ea, aruncati o privire aici. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, inainte de aparitia propriu-zisa a camerei de filmat si a cinematografului, au existat mai multe tehnologii-prototip concurente. Una dintre acestea a fost si cronofotografia.  Cel mai talentat cronofotograf este considerat Eadweard Muybridge. Daca o sa cautati lucrari de’ale acestui domn englez, o sa ramineti surprinsi: prin 1870, in numele stiintei, Muybridge incerca sa realizeze scurte secvente animate cu femei nud! Si nimeni nu avea vreo problema cu asta. Lucru absolut normal, de altfel.

BRB. Voi fi plecat citeva zile din Bucuresti.

Cocorul in reconstructie

Wednesday, July 9th, 2008

foto: Andrei

De vreo doua luni de zile, in buricul Bucurestiului, in fata redactiei noastre, se reconstruieste si modernizeaza magazinul Cocor. Cu un pic de Photoshop, privelistea se prezinta precum mai sus. Independent de asta, citez din subiectele propuse la sedinta de sumar de ieri: avionul care a rezistat terorii, 33 de ani de la razboiul din Vietnam, Yakuza, disparitia meduzelor, Pamintul fara oameni, eclipsa totala de soare, insomnia. :D Concluzia este ca suntem intr-o dispozitie postapocaliptica.

Cei 2 Stivi

Thursday, June 12th, 2008

Cei 2 Steve

Fotografia aceasta se afla la loc de cinste in Computer History Museum din Mountain View, US. Anul era 1976. In stinga se afla Steve Wozniak, iar in dreapta Steve Jobs. Pe masa - primul computer inventat de cei doi, Apple-1. Restul e istorie…

Cei mai uriti pui din lume

Thursday, May 22nd, 2008

agli sanofabici

Cine ghiceste ce sunt orataniile de deasupra? Eu am o teorie - in ciuda a ceea ce cred mamicile, nu toti puii sunt frumosi. Sau, in orice caz, nu toti puii sunt cei mai frumosi din lume. Fie ca sunt umani, patrupezi sau zburatori. Iar in cazul micilor monstri hidosi de deasupra, pina nici muma lor nu a avut vreun dubiu: de cum i-a vazut le-a zis “Bah, voi sunteti prea uriti ca sa va cresc” si i-a abondonat. :-( Norocul lor este ca au fost gasiti de un membru al organizatiei Devon Eagles din Devon, Marea Britanie, care i-a luat acasa si are grija de ei. Mai ales ca, pe cit de uriti sunt acum, pe atit de frumosi vor fi cind vor ajunge la maturitate. Cei doi pui sunt de bufnita alba. O mai tineti minte pe Hedwig, bufnita lui Harry Potter? Asa vor ajunge si cei doi pociti din imagine.

Ashes and Snow, cel mai frumos clip de pe YouTube

Tuesday, May 13th, 2008

Feather to Fire, Fire to Blood, Blood to Bone, Bone to Marrow, Marrow to Ashes, Ashes to Snow

Feather to Fire, Fire to Blood, Blood to Bone, Bone to Marrow, Marrow to Ashes, Ashes to Snow

“In exploring the shared language and poetic sensibilities of all animals, I am working towards rediscovering the common ground that once existed when people lived in harmony with animals. The images depict a world that is without beginning or end, here or there, past or present.”

— Gregory Colbert, Creatorul Ashes and Snow

Intre 1992 si 2002, fotograful si regizorul canadian Gregory Colbert a fost plecat intr-o foarte lunga calatorie in India, Burma, Sri Lanka, Egipt, Dominica, Ethiopia, Kenya, Tonga, Namibia si Antarctica. Ros si animat de o puternica viziune launtrica, in toate aceste locuri, Colbert a dorit sa surprinda interactiunea dintre oameni si animale intr-un mod in care nu a mai facut-o absolut nimeni inainte. In cei 10 ani de pelegrinari, artistul a fost plecat in 47 de expeditii si a strins material fotografic si video cit pentru 2 vieti. Apoi, in 2002, la Venetia, si-a prezentat opera singulara - Ashes and Snow - 150 de fotografii de mari dimensiuni (alese din citeva zeci de mii), un film documentar de 1 ora si 2 filme-haiku de 7 minute.

In 2005, cu ocazia deschiderii Muzeului Nomad, expozitia Ashes and Snow a ajuns la New York, unde a fost aclamata de critici si de public; a fost cea mai de succes expozitie americana din toate timpurile. Apoi, dimpreuna cu Muzeul, a mai mers la Santa Monica, in Tokyo si la Mexico City. In capitala Mexicului, expozitia s-a deschis pe 1 ianuarie, a.c. Pina la sfirsitul lui aprilie, a avut 8,7 milioane de vizitatori, doborind recordul pe intreaga America Latina. La sfirsitul lui 2008, Ashes and Snow va ajunge la Rio de Janeiro, iar la mijlocul anului viitor, sper, si in Europa.

Nici una dintre fotografiile Ashes and Snow nu este “ajustata” sau “colata” in vreun fel pe computer. Pentru a vedea mai multe foto, va invit aici, pe site-ul oficial al expozitiei. Pagina web, mai ales varianta flash, enhanced, este o mica bijuterie - strainatatea pozelor si a muzicii, dindu-ti un puternic sentiment de imersiune in lumea onirica a lui Colbert. Pentru a vedea repede fotografiile pe un computer mai slab sau cu o conexiune nu tocmai buna, incercati si varianta basic. De asemenea, pe YouTube se gaseste Feather to Fireunul dintre cele 2 filme-haiku. Este, cred, cel mai frumos clip pe care l-am vazut vreodata pe celebrul portal.

World Press Photo: Tatucul

Monday, February 11th, 2008

foto: Platon, UK, for Time magazine 

Fotografia de mai sus a cistigat locul intai la categoria Portret in cadrul concursului World Press Photo. Cu toti cistigatorii va puteti intalni digital aici, iar cu o parte dintre ei, pe print, in numarul din martie al revistei Descopera.