Archive for January, 2007

Alpii fleoshkaitzi

Monday, January 22nd, 2007

Gratie celor de la Discovery Channel care au avut inspiratia de a-si promova doua emisiuni - I shouldn’t be alive 2 si Everest beyond the limit - printr-o conferinta de presa organizata tocmai in Elvetia, am ajuns la mijlocul saptaminii trecute la Whitepod - adica aici www.whitepod.com. Nu va lasati inselati de fotografiile prezentate pe site, asa cum am facut eu - Alpii nu au scapat nici ei de incalzirea globala, zeci de partii de schi sunt inchise, iar in loc de un strat gros si sanatos de zapada, pina la 2.000 de metri gasesti numai noroi!

In Elvetia nu a mai nins de doua saptamini, iar la asa-zisul Whitepod (situat pe la 1.500 si ceva de metri) primavara si-a intrat in drepturi - 15 grade, soare, verdeata. WTF is goin’ on? stateam si ma intrebam in timp ce ma uitam ca prostu’ care, in ciuda tuturor evidentelor, nu-i vine sa creada ceea ce vede cu cei doi ochi din stinga si dreapta nasului??!! Nici macar furtuna aceea (Kirill parca au botezat-o - god knows why) care a devastat Europa de nord nu a adus zapada acolo. In ciuda disperatelor avertizari radio, cum ca sa nu care cumva sa iesim dupa asfintit din poduri, ca vine sfirsitul lumii si vom fi introieniti in Whitepod pina la mijlocul verii, pe la 1 si ceva noaptea, in timp ce o asteptam cu sufletul la gura si cu o bere in mina am simtit un mic fisss care ma gidila pe la spate. Am mai stat acolo (doar in tricou si polar) vreo 5 minute apoi m-am dus plictisit sa ma culc. Dimineata cind m-am trezit am gasit Alpii la fel de fleoshkaiti precum ii lasasem cind “pusesem cornul”, prin urmare m-am suparat si m-am suit cu coarda vreo patru ore - dupa ce am trecut prin ploaie torentiala, lapovita si un pic de viscol, pe la 2.000 de metri am gasit in sfirsit niste petice de zapada care m-au satisfacut. Efortul a fost insa prea mare si m-am decis ca data viitoare cind voi cauta chestia aia alba si rece pe cale de disparitie sa plec direct in patria lui Happy Feet. 

Culmea perversiunii TV… si altele

Friday, January 12th, 2007

Aseara, pe la 10 si ceva, pe VH1 cinta Nat King Cole in cadrul unei emisiuni care se numea VH1 Classic, iar pe postul tv VH1 Classic urlau The Garbage, in cadrul unei emisiuni care se numea Smells Like 90’s! Intrucit nu mai intelegeam nimic, am dat repede pe MTV unde doineau cei de la Directia 5 feat. D-Laid (who the fuck is this?) - Stai! Nu ma ocoli, o piesa mixata chiar misto.

Azi dimineata, pe radio Guerrilla am aflat de la Dobrovolski ca e ziua lui Haruki Murakami si a lui Rob Zombie! Sa traiasca amindoi! Din pacate, spre rusinea lui, Dobrovolski habar nu avea cine-i Zombie, iar despre Murakami stia doar ca a scris… ceva. Huo, you Dobro-moron! Nici Bucifal Craioveanu nu parea prea treaz, dar s-au salvat (intrucitva) bagind Dragula, piesa aia din Matrix, din clubul in care Trinity ii zice lui Neo ca ceva e in neregula cu lumea in care traim. That’s right, baby!