Archive for July, 2007

Vacanta placuta!

Tuesday, July 24th, 2007

That’s it. Maine nu mai vin la birou pentru ca am mai multe chestii de rezolvat pentru vacanta (si din motive care imi scapa nu pot posta pe blog de acasa). Prin urmare, ne reintilnim pe 9 august. Pina atunci, eu o sa fiu pe aici si pe aici. Sper ca si voi sa aveti / ati avut o vacanta frumoasa! Sa va gasesc plouati si racoriti! :-)

Napoli

The King is alive!

Tuesday, July 24th, 2007

Elvis

In luna august, canalul de film TCM ii va aduce un omagiu lui Elvis Presley, comemorand 30 de ani de la moartea sa (pe 16 august). Intre 16 si 19 august, incepind cu ora 22.00, TCM prezinta toate filmele realizate de Elvis in anii 1960 si il provoaca pe unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Presley, Jerry Schilling, pentru o discuta in exclusivitate cu Sanjeev Bhaskar, comic, om de televiziune si mare admirator al lui Elvis, despre anii extraordinari ai prieteniei acestuia cu “Regele”.

Viva la e-Revolucion!

Tuesday, July 24th, 2007

Second Life ne promite paradisul pe pamint, iar Google ne asigura nemurirea! Tot ceea ce trebuie sa facem este sa participam, sa interactionam unii cu altii sau sa producem continut text si multimedia. De ce nu am face-o? Avem toate mijloacele la dispozitie. Unele sunt gratuite (Second Life-ul, blogul, site-urile sociale gen hi5, myspace, facebook sau yahoo 360), altele sunt din ce in ce mai ieftine si mai ergonomice (de exemplu, un telefon mobil performant de ultima generatie, care este, de fapt, un device all-in-one). Libertatea de expresie nu numai ca este incurajata de catre web 2.0, dar non-exprimarea nu este o optiune. Ne indreptam in ritm alert spre situatia paradoxala in care daca nu te exprimi online, nu existi. Google si Wikipedia iti ofera deja raspunsuri la toate intrebarile. Sau au pretentia ca o fac. Cine esti tu daca nu figurezi in bazele lor de date? te-ar putea intreba cineva in viitorul foarte apropiat.
Dictatura participativa a unui puhoi de navigatori extrovertiti va avea foarte curind si aspecte nedorite. Disolutia unei autoritati epistemice pe internet (daca o fi existat vreuna) a nascut deja o pleiada de formatori de opinie. Intre miile de bloggeri pe care Google ti-i afiseaza la o cautare pe un anumit subiect, cum poti afla care are postul cel mai relevant pentru nevoile tale, pentru nivelul tau intelectual? Mai ales ca democratizarea totala a mijloacelor de transmitere si producere a informatiei a presupus, evident, si garantarea accesului liber pentru o multime de indivizi indoielnici care astazi se (re)produc in voie online.
Cu toate acestea, consider ca situatia de fata este totusi preferabila monopolului in care era inchistat internetul pina acum 2-3 ani. e-Revolutia imi aduce aminte intrucitva de Scoala Austriaca de economie, de Menger, von Bohm-Bawerk, Wieser, von Mises si, mai ales, Hayek, care au redescoperit praxiologia filosofilor antici. Efectele continutului user generated sunt, totusi, in primul rind pozitive. Un public tinar, rebel, plictisit si, aparent, fara perspective – imunizat la mijloacele traditionale de transmitere a informatiei – se poate reinventa in mod fericit online. Imbraca orice in straie multimedia si impune o abordare adecvata acestui target si vei avea surpriza ca pe teme greoaie si nedigerabile (din cultura, economie, politica sau whatever) sa ai cei mai fresh vizitatori.
Nu intimplator, New City, primul orasel romanesc din Second Life, are numeroase galerii de arta si o piata a poeziei. Nu intimplator, unul dintre cele mai citite bloguri din Rominia este www.bookblog.ro, un blog colectiv de prezentare de carti si critica literara. Atit intelectualii batrini de moda veche (care au dovedit ca nu au defel o viziune refractara vizavi de internet), cit si intelectualii tineri si-au dat seama de potentialul urias pe care il are mediul online. Un mediu care, departe de a le inlocui pe cele clasice (carte, radio, cinematograf, televiziune), le cuprinde pe absolut toate. Dar, in acelasi timp, este mult mai mult decit suma lor.

Placebo - Running up that hill, clip moca

Monday, July 23rd, 2007

Capitol Music Group si Motionbox au solicitat fanilor Placebo din toata lumea sa incarce filmari cu ei cantand noul single semnat Placebo, Running Up That Hill, extras de pe cel mai recent album al trupei, Meds. Campania promotionala de doua saptamani a nascut o activitate frenetica in rindul fanilor, care au postat mii de astfel de filmari. Premiera mondiala a videoclipului a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute. Clipul (pe care il puteri urmari aici) este compus in intregime din filmari facute de fani si incarcate de acestia pe www.motionbox.com.

Maxima zilei

Monday, July 23rd, 2007

Pesimistul vede intr-un tunel intunericul, optimistul vede lumina de la capatul lui, realistul vede luminile trenului care vine, iar mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe sine. :-)

Wait with me

Monday, July 23rd, 2007

 

Amicul meu Dan McCall, cunoscut si drept Dan Octavia in Second Life, este un tinar cintaret britanic care detine clubul Crazy Sharks in SL (am mai scris despre asta aici si aici). In viata de zi cu zi, Dan a activat in mai multe formatii londoneze underground, a cintat prin cluburi si pub-uri, dar nu a avut niciodata sansa sa gaseasca un producator mare care sa-l lanseze in mainstream.

Dan a intrat in SL in primavara lui 2006 si cam tot de atunci a inceput sa sustina saptaminal concerte live in joc. Aceste concerte - la fel precum mai toate manifestarile artistice din SL - sunt gratuite, insa fiecare performer isi pune pe scena un tip jar (o palarie sau un borcan), iar daca iti place muzica pe care o asculti si ai dare de mina ii poti da citi bani vrei tu. Un cintaret bun, cum este Dan, poate cistiga in jur de 3.000-4.000 de L$ pe concert (adica 30-40 de lei grei).

Intr-un an si ceva de cintat in Second Life, Dan a strins destul de multi bani pentru a-si produce singur albumul de debut. Acesta se numeste Wait with me si va fi lansat la inceputul acestei toamne. Aici puteti vedea un video din timpul repetitiilor de la inregistrare a piesei See Red, o balada simpla si frumoasa, la chitara rece. Iar aici puteti asculta o inregistrare live de la un concert din SL, cu piesa Werewolves of London.

Bintuitii

Friday, July 20th, 2007

Bancul asta, primit de la Andrei pe YM acum 2 secunde, imi aduce aminte de romanul Bintuitii a lui Chuck Palahniuk (pour les connaisseurs):

Iepurasul si ursul sunt chemati la încorporare. Ca să nu meargă la armată, se gândesc ei să recurgă la înselăciuni. Iepurasului îi vine primul ideea - Am să-mi tai o labutza! Fără ea nu mă pot apăra de dusmani, deci voi fi considerat invalid. Zis si făcut. Intră la control si când iese ursul îl întreabă: -Ei? -M-au luat! Cica ma baga sa spal wc-uri, ca pot sa fac asta si cu o labutza… Vine rândul ursului: - Pai atunci eu imi tai ambele labe din fatza… Zis si făcut. Iese ursul din cabinet si iepurasul îl întreabă: - Ia zi, te-au respins? - Da, zise ursul bucuros, mi-au spus că sunt prea gras.

Pentru ca Cecilia l-a prezentat in revista foarte fain, nu voi spune despre Bintuiti decit ca este cel mai macabru si twisted roman al lui Palahniuk, iar daca lecturelele usoara de vacanta va repugna si ati dori sa simtiti fiori reci pe sira spinarii (chestie foarte indicata pe vremea aceasta), ar fi cazul sa-l cititi. Pina la sfirsit o sa va taiatzi toate labutzele!

1 Monkey

Friday, July 20th, 2007

Aici :-)

Ad-uri cu ceafa groasa…

Friday, July 20th, 2007

…de la vecinii nostri pasionati de castraveciori:

Look down!

Ok, acum uitati-va din nou la prima poza! :-)

50 de ani

Friday, July 20th, 2007

Anul acesta se implinesc 50 de ani de la producerea primului autovehicul romanesc 4×4, IMS 57 (foto). Acest model a fost construit manual, in 914 exemplare, intre 1957 si 1959. IMS-ul avea viteza maxima de 80 km/h si consuma 24 l de motorina la 100 de km. In 1959 constructorii si-au dat seama ca modelul este atit de prost incit nu mai merita efortul. :-)Aniversarea IMS-ului va avea loc la Cimpulung Muscel, in cadrul festivitatilor organizate cu ocazia Zilelor Orasului.