Archive for October, 2007

Human Tetris

Wednesday, October 31st, 2007

Dileme de clasa a III-a

Wednesday, October 31st, 2007

Fetita lui Radu, senior art directorului nostru, se numeste Eva, este in clasa a III-a si a participat la Concursul International de Matematica Arhimede, pentru clasele III-IV. Una dintre problemele concursului a fost urmatoarea:

Avem un numar de 100 de sfori de lungimi si grosimi diferite. Fiecare sfoara, daca ii dam foc, arde dintr-un capat in celalalt intr-un timp de fix o ora. Nu avem voie sa masuram sforile (se presupune ca nu avem cu ce), nici sa le indoim, innodam, taiem etc. De cite sfori avem nevoie si cum procedam pentru a masura 15 minute cu ajutorul sforilor?  

Hai sa vedem cine si in cit timp rezolva asta! :) Come on, e de clasa a III-a!

Confort 2 imbunatatit online

Wednesday, October 31st, 2007

Dupa ce au scos fiecare, separat, mai multe volume de poeme si au devenit cunoscuti in rindul iubitorilor de poezie & apreciati de critici, prietenii si colegii mei, Lucian Vasilescu si Ioan Es. Pop au scris impreuna, acum ceva vreme, o carte. Farmecul Confort 2 imbunatatit consta si in marea si intentionata “pacaleala” pe care cei doi au pus-o la cale: amestecindu-si si nesemnindu-si lucrarile, au conceput un volum unitar si cursiv ce pare a avea un singur autor, un Ianus care deschide porti spre abisuri interioare, moarte, tinerete si lumina. Confort 2 imbunatatit poate (si merita a) fi citit online aici

In go4it!

Tuesday, October 30th, 2007

am debutat glorios online si pe print! :D

Porcusor skinhead

Monday, October 29th, 2007

foto: Phil Yeomans / REX FEATURES

Nu a fost alegerea lui sa arate in halul asta! :D De fapt, acest tip de porcusor de Guineea este ultima moda in materie de animale domestice de la Londra, un exemplar ajungind si la 1.000 de lire sterline. Ciudatul pet a aparut in urma unui program de imperechere artificiala si, pentru ca nu are blana, este foarte vulnerabil si la soare si la frig; prin urmare, cei care si-l doresc trebuie sa-l ingrijeasca atent. 

The Producers

Monday, October 29th, 2007

The Producers 

A fost aseara premiera pe HBO si inca nu imi dau seama daca este cel mai prost film pe care l-am vazut in ultima vreme… sau o comedie musical foarte reusita. Ideea este ca de trei ori am vrut sa-l dau naibii, dar m-am razgindit si, pina la urma, m-a distrat. Intriga are premise funny: un contabil si un producator se asociaza pentru a produce cel mai prost show ever de pe Broadway. Costurile de productie ale “nenorocirii” trebuie sa fie cit mai mici, vreo 2.000 de dolari, dar ei string de la diverse bubuline de virsta a III-a 2.000.000 de parai - cu care planuiesc sa fuga, imediat dupa premiera fiasco-ului. Pentru a se asigura ca esecul va fi desavirsit, caz in care le intra milioanele in buzunar, cei doi cauta cel mai prost scenarist (un psiho nazi), cel mai prost regizor (un gay ratat) si cei mai prosti actori de pe piata. In cele din urma, show-ul, Spingtime for Hitler, are un imens succes :D

Bullet Time

Monday, October 29th, 2007

Tinerete fara tinerete

Monday, October 29th, 2007

Stiam de citiva ani buni de zile ca Francis Ford Coppola doreste sa ecranizeze nuvela Tinerete fara tinerete a lui Mircea Eliade. M-am bucurat tare mult cind am aflat asta. Habar nu prea mai am cum sunt liceenii din ziua de astazi, dar cei din generatia mea, inclusiv eu, aveam un adevarat cult pentru istoricul religiilor - atit pentru opera sa de cercetare, cit si pentru proza fantastica. In liceu, la un cerc de literatura universala, am avut la un momentdat ca tema scrierea unei scurte povestiri in cheie eliadiana, iar acesta este unul dintre cele mai frumoase challenge-uri de care imi aduc aminte din acea perioada.

In sfirsit, astazi, desi m-am detasat oarecum de Eliade, cred in continuare ca multe dintre povestile sale au un imens potential cinematografic. Iar zilele trecute am descoperit ca ecranizarea lui Coppola este gata si se va lansa worldwide in decembrie, acest an. Daca doriti sa vedeti trailerul, intrati aici. Sincer, desi il apreciez foarte mult pe Tim Roth, eu nu il vedeam in rolul principal… Roth mi se pare prea flegmatic, versatil si alunecos pentru un rol dramatic, dar - daca lui Coppola i-a iesit figura -, cu atit surpriza va fi mai mare. Ramine sa asteptam pina in aprilie 2008, cind Youth Without Youth va avea premiera in Romania. De ce atit de tirziu, naiba stie?!

Descopera.ro s-a reinventat!

Friday, October 26th, 2007

Uraaa!!!! De astazi, avem portal! Pentru ca sunt super ocupat cu predarea revistei, nu pot sa zic prea multe acum,  dar cel mai bine este sa navigati voi peste tot sa vedeti ce si cum.

Kapitalizm iz dekadenz!

Friday, October 19th, 2007

Desi nu ma simteam tocmai fresh si aveam chef de o web-leneveala cu o cana de ceai fierbinte in fata calculatorului pina sa imi vina somnul, aseara m-am dus la petrecerea anuala Hotel Campari. Evenimentul a avut loc pe Calea Victoriei, la Uniunea Scriitorilor, palatul fiind redecorat cu draperii si voaluri imense din matasuri rosii, paiete, proiectoare cu jocuri de lumini bizare si tot felul de decoratiuni stranii - statuete, picturi, masti, globuri de sticla. Toate acestea alaturi de muzica - jazz si valsuri din anii ‘30 plus citeva sunete experimentale (nu stiu in ce categorie s-ar putea incadra) pe care le scoteau o blonda si un instrument neidentificat, au creat o atmosfera de bal intunecat, oniric si senzual, de genul celei din filmul Eyes Wide Shut al lui Stanley Kubrick.

Bautura buna, mincaruri fine, pe de o parte tot felul de VIP-uletzi, starlete si asa-zisa lume buna a Bucurestiului (aceleasi fetze zimbaretze si autosuficiente pe care le vezi la toate party-urile de fitze), pe de alta parte trendinezi si tinere aspirante de toate felurile, citiva insi in tricou si rupti in fund (fripturistii de rigoare)… Dupa un aperitiv si o mica gustare, am lasat fetele in gradina palatului, la un pahar de Campari si sa se dea intr-un leagan neobisnuit, un soi de fotoliu spinzurat cu o fringhie intr-o cusca de fier, si am pornit cu prietenul Beavis sa inspectam mai atent locatia. ”Inotind” cu greu prin multime si trecind cu picioarele printr-o piesa experimentala de teatru (sau ceva de genul asta), am ajuns la etaj unde am descoperit doua separeuri, Camera Pasiunii si Camera Oglinzilor, care ne-au reconfirmat feelingul de Eyes Wide Shut.

In Camera Pasiunii - decorata numai in rosu - erau doua pustoaice (ma indoiesc serios ca aveau 18 ani) imbracate sumar, care stateau intinse lasciv pe niste perne mari si rosii. De asemenea, imprejmuit de sticla, am mai descoperit aici un pat imens in care “dormeau” doua tinere ce aduceau cu damele de companie de la inceputul secolului XX. Toti masculii care treceau pe linga ineditele perechi zimbeau pofticios si faceau poze cu telefonul mobil. In Camera Oglinzilor totul era argintiu, iar de tavan erau spinzurate vreo 50 de oglinzi (evident). In centrul Camerei se afla un alt pat urias si alte doua tinere, destul de despuiate, care se jucau cu pernele si simulau ca se saruta si fac sex una cu cealalta… Dupa ce am privit spectacolul vreo 10 minute, am ajuns cu Beavis la concluzia ca in jurul nostru este o decadenta ingrozitoare si ne-am intors in gradina. Aici, Beavis a descoperit cu stupoare ca filmuletul pe care il facuse cu telefonul lui mobil in Camera Oglinzilor nu s-a inregistrat… motiv pentru care am fost nevoiti sa ne intoarcem sus. :D Din nefericire, tinerele luasera o pauza si stateau tolanite sa bea un suc. Am mai pendulat in sus si-n jos si pe la 11 am plecat home. Una peste alta, a fost cea mai tare petrecere la care am fost anul asta.