Archive for April, 2009

Descopera pe Twitter

Wednesday, April 29th, 2009

Am facut contul in urma cu mai bine de un an, cand Twitter-mania era de abia la inceput. Pentru ca la vremea cu pricina ni s-a parut o bizarerie demna doar de geeks, am abandonat in dulcele stil romanesc ideea, dupa numai 1 zi :D

Puterea brandului si-a spus insa cuvantul: desi nu am facut niciun update, intr-un an am castigat 50 de followers. Pentru a-i merita, ne-am hotarat ieri sa ne ocupam serios de cont; prin urmare, ne gasiti aici - http://twitter.com/descopera. Recomandari de pe portal, stiri, minireview-uri, trimiteri spre articole science, evenimente - cam tot ce tine de universul DESCOPERA (stiinta, tehnologie, natura & calatorii) veti intalni sub forma condensata, de pastila, specifica micro-bloggingului acestei retele sociale.

Daca va place, va puteti face cont si voi, este gratuit, si putem sa ne imprietenim si sa twitterim impreuna. (Pentru necunoscatori, o introducere in twitter se gaseste aici. Desigur, si wiki are multe de spus pe tema asta).

S-a lansat Greenblog!

Saturday, April 4th, 2009

Un mic paradox: ecoproblemele au devenit un subiect sexy, trendinez si la moda in agenda publica. O multime de vedete si vedetute s-au facut verzi in cerul gurii, oamenii politici lanseaza saptamanal cate o duma cu iz de fotosinteza, iar diversi indivizi au acaparat hulpav discursul eco in mass media. Cu toate acestea, nimic nu se schimba; dimpotriva - cu cat guralivii interesati se produc mai tare, cu atat nepasarea si masurile aberante sunt mai in toi. Pe acest fond, nesanatos, - spun eu - DESCOPERA a lansat Greenblog.ro, un blog colectiv unde toti redactorii portalului, printre care si subsemnatul, isi exprima eco-of-ul verde-n fata! Mai mult de atat, intrucat acesta este un proiect de suflet al nostru, speram sa formam impreuna cu cititorii nostri o eco-comunitate care sa puna lucrurile in miscare, sa schimbe una-alta, atat cat putem fiecare, separat si impreuna, in ceea ce priveste gravele probleme de mediu pe care le avem in Romania.