Omul anului 3000

Oamenii “superiori” vor fi inalti, zvelti, curati si sanatosi si plini de creativitate, in timp ce oamenii din clasele inferioare vor fi scunzi, indesati, cu trasaturi asimetrice, slinosi, vulnerabili la boli si cu o inteligenta redusa.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Oliver Curry, director al centrului Darwin@LSE de la Scoala de Stiinte Economice din Londra, publicat saptamina trecuta in Daily Telegraph si preluat si la noi zilele trecute de Evenimentul Zilei. Un evolutionist de moda veche, domnul Curry este un tip destul de controversat in comunitatea stiintifica, iar predictiile sale (care au la baza un corpus de speculatii mai mult fantasy decit science) sunt luate la bascalie de majoritatea cercetatorilor cu scaun la cap. Trecind peste asta insa, e clar, viitorul suna cu adevarat bine:

Femeile vor avea ochii mari si deschisi la culoare, sanii generosi si fermi, parul stralucitor, trasaturi simetrice, iar pielea neteda si lipsita de pilozitati.” - hmmm - cine sa fie? Jessica Alba, Jenna Jameson sau Angelina Jolie? Se pare ca domnul Curry se uita frecvent pe Spice Platinium si este un abonat fidel al PLAYBOY-ului din UK. Iar pentru astfel de gagici futuriste, vor exista masculi pe masura: “Barbatii vor avea penisul mai mare si inaltimea medie intre 1,80 si 2,15 metri.”  - mda, stiam eu ca marimea conteaza. Mersi mama, ca m-ai facut de 192 de cm :-)

In 100.000 de ani, prognozeaza Curry, omenirea va fi scindata dramatic, intre “gigantii” binecuvantati genetic si “piticii” mult mai putin inzestrati.” Tocmai am avut o refela… revelatie existentiala. Nu stiu ce caut in viata mea si nici daca vin din anul 102006, insa este clar ca unul dintre piticii slinosi si asimetrici din acel an a descoperit masina timpului si acum isi face de cap prin secolul XXI. Te du acasa, Virinel, viitorul te cheama!

Leave a Reply