Capitala europeana? Mai asteapta!

Weekendul trecut am fost la Ocna Sibiului, cu ocazia unui workshop Afla de C. Chiar daca subiectul nu e prea placut, workshopul a fost foarte fain si bine organizat (adica am aflat ce trebuia sa aflam despre C si ne-am simtit bine). Duminica am petrecut citeva ore in Sibiu. Nu mai fusesem de foarte multi ani (sa fie 10?) in Hermannstadt si eram foarte curios cum s-a imbracat orasul in fastuoasele haine de capitala europeana despre care am primit (partial citit) sute de metri de comunicate de presa.

Asadar, Sibiu - capitala culturala europeana inseamna nici mai mult (nici mai putin) decit Primaria, Muzeul Brukenthal, piata in care se afla Primaria si Muzeul Brukenthal si o strada (una singura), care porneste din dreapta Muzeului. In tot acest perimetru, o parte a cladirilor (nu toate) au fost (partial) renovate (as spune, mai debraga, spoite). (Vad ca am o obsesie sa scriu in paranteze! NU o sa ma tratez :-) ). Buuun. Ne plimbam prin piata, ne plimbam pe strada. Strada cu pricina este full de terase la care se servesc in special beri. Un rocker pletos cinta o balada medievala la chitara si muzicutza. Multa lume.

Arata ok, chiar misto, desi mi se pare o copie la scara mai mica dupa Brasov si/sau o imagine foarte palida a unui petic de Salzburg. In rest, Sibiul este derapanat, ciobit, prafuit, cu geamuri sparte si tencuiala cazuta. Toate evenimentele culturale se petrec in perimetru Brukenthal. In rest este pustiu si trist. Aflu ca se urmarea mult mai mult, dar “s-au apucat prea tirziu de renovat si construit.” Mda. In schimb, au lucrat foarte mult la capitolul marketing si PR si au excelat de-a dreptul in prelucrarea imaginilor in Adobe Photoshop. O “bucatzica” de capitala culturala intr-un oras mare si jerpelit. Pacat.

One Response to “Capitala europeana? Mai asteapta!”

  1. Haine Online Says:

    Of of mai mai, sunt satul de citit, nu mai vine odata prietena de la facultate ca ma plictisii definitiv.

Leave a Reply