The Winners

A fost foarte fain aseara la BCU. A venit multa lume, atmosfera a fost OK, fotografiile expozitiei sunt superbe. Mai intai am tinut eu o cuvintare introductiva. Pentru ca imi place mai mult sa scriu decit sa vorbesc (si chiar urasc sa vorbesc in public, dar n-am ce face, I have to do it din cind in cind), am avut o voce grava si tremurata si m-am batzait :P Apoi maestrul de ceremonii Florin Busuioc a anuntat finalistii, carora le-am inminat o diploma frumoasa si colorata, de carton de buna calitate. Meritau mult mai mult - cu totii au avut fotoreportaje spectaculoase, dar… asta e! In orice competitie exista doar un podium si unul singur.

Marc da diplome

Dupa anuntarea si premierea finalistilor, am avut un scurt moment artistic in care grupul Acustic, condus de maestrul dirijor Daniel Jinga, ne-a delectat cu un minirecital de colinde. Intrucit corul Acustic este format din tineri si talentati domni si doamne care au terminat Conservatorul, iar in prezent sunt cintareti ai Operei din Bucuresti, recitalul a fost cu adevarat extraordinar - eu unul nu am mai auzit colinde interpretate atit de frumos.

Corul Acustic cinta la Fotoreportajul Meu

In sfirsit, dupa concert, a venit momentul mult asteptat. Domnul Mihai Oroveanu, directorul Fundatiei ARTEXPO si presedintele juriului, a anuntat cistigatorii. Carora le-am inminat de aceasta data o diploma colorata din carton bun :P si inramata, un trofeu si premiile (1.000, 2.000 si 3.000 de euro)! Am avut 2 locuri III, la egalitate - Marian Pampu pentru fotoreportajul Dincolo si Olah Lazlo pentru Bocsarii, 2 locuri II - Andrei Iliescu pentru Cuba merge inainte si Madalina Ene (marea surpriza a concursului - o fata care a facut un super fotoreportaj despre Parkour) pentru Parkour Bucuresti si 1 loc I, Egyed Ufo Zoltan pentru Simfonie Fantastica. O parte a fotografiilor din fotoreportajele cistigatoare le puteti vedea si in ultimul numar din Descopera care a iesit azi pe piata - mai gras ca niciodata, 148 de pagini :P Daca sunteti din Bucuresti, sau treceti prin capitala, va puteti intilni cu fotografiile cistigatoare si in cadrul expozitiei (vezi 2 posturi mai jos). Iata cistigatorii:

Za uinars

De la stinga la dreapta, Andrei, Ufo, Madalina si Lazlo. Marian, desi face parte dintre oamenii de “dincolo”, a fost invitat de Descopera la vernisaj si a fost lasat sa vina. Din pacate, din motive pe care nu vreau sa le dezvolt aici, nu am mai fost lasati sa-l aducem.

Well, cam asta ar fi. Concursul de fotoreportaje va continua si anul urmator pentru ca, cum am zis si pe PRO TV, cea mai evidenta chestie (desi, Jesus, ce limbaj de lemn am!!!) este ca “a crescut de la an la an”. Adica am primit lucrari din ce in ce mai bune, iar la anul, la cea de-a IV editie, nici nu-mi inchipui ce chestii faine vor mai intra in concurs! :)

3 Responses to “The Winners”

 1. r cata Says:

  ufo chiar are poze superbe. daca as fi in bucuresti, as fi venit sa vad expozitia, dar asa, imi pare bine ca macar le pot vedea in revista :D apropo, am vazut ca pe site, acolo unde era anuntata data vernisajului, era trecuta data de 3decembrie…

 2. Mihai Says:

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca mai exista pe site concursul cu premii in DVD-uri.
  Multumesc .
  Va doresc o zi calda si senina.
  Paula M.

 3. Marc Says:

  Salut! Nu mai exista concursul cu DVD-uri, dar foarte curind, la inceputul lui mai, se va lansa un concurs online cu un premiu foarte misto! Deocamdata nu pot sa zic mai mult, dar stai pe faza! :P

Leave a Reply