Fibrillation

Este luni. Este o dupa amiaza cu cer senin si mult soare. Asculti Serj Tankian. Din cind in cind, vintul ridica praful de pe strada. Te uiti pe geam la copiii care ies de la scoala, la batrinii care isi plimba cainii, la muncitorii care inalta blocul de alaturi si te intrebi ce naiba este atit de diferit in lumea asta? Ai senzatia unei instrainari profunde vizavi de tot ceea ce percepi in jur, dar nu poti identifica exact motivele care dau alteritatea. In nici 24 de ore, te-ai reintors intr-o lume care este la fel precum cea pe care ai lasat-o. Totul sa ti se para altfel pentru ca, poate pentru a doua, poate pentru a treia oara in viata, te afli intr-un univers in care ai fi putut sa nu mai fi?

Teoretic vorbind, lupta cu un urs furios sau caderea unui turture urias de gheata la citiva centimentri de teasta ta au avut sanse considerabil mai mari sa-ti faca de petrecanie decit o aritmie cardiaca, care nici macar nu e fatala. Practic insa, fibrilatia te-a speriat cel putin la fel de tare. Te-a facut sa reiei sirul intrebarilor fara raspuns. Sa-ti bagi pula in toate momentele in care ai ezitat si nu ai facut ceea ce trebuia. Sau ceea ce vroiai tu mai tare. Sa iti faci planuri noi, sa renunti la unele lucruri si obiceiuri, sa vorbesti deschis cu un zeu personal, imaginar, in care, de obicei, nu stii daca si cit de mult crezi. Adaptind zicala, ai putea zice ca moartea este un sfetnic bun

Marti si miercuri ti le petreci dormind, jucind The Witcher si citind citeva bloguri. In mod inexplicabil, doua nopti la rind o visezi pe Monica Bellucci. Cind erai mic si foarte mic, credeai cu convingere ca undeva in partea din spate a Pietii Resita din Berceni, se afla un loc magic, asemenea unui portal care nu te duce undeva anume, ci doar deformeaza realitatea, daca treci prin el. De exemplu, face albinele mari si grase de 10 kilograme, sau incurca aleile din spatele blocurilor. Acum, visezi ca din acel portal iese Monica Belluci. Sau cineva care seamana foarte bine cu ea. Iti spui ca trebuie sa fie de la socurile electrice care ti-au fost administrate pentru ca pulsul inimii sa se stabilizeze. Iti spui ca Monica sau cea care seamana cu ea este o “bucaciune”. Iti spui ca esti intr-un vis alimentat de medicamentele injectate in serul fiziologic din perfuzia care iti perforeaza mina dreapta. Iti spui So fuckin’ what?!

3 Responses to “Fibrillation”

 1. numitul Andone Says:

  Coane, daca ai facut rost de ceva nu-i frumos sa tii doar pentru tine :)
  Kidding, dar “Moartea e un sfetnic bun” este o afirmatie corecta.

 2. Raluca Says:

  “… ai putea zice ca moartea este un sfetnic bun.”

  Vezi ca o iei pe urmele lui Pop.

 3. Marc Says:

  @raluca: observatia ta ma flateaza :P Ioan Es. Pop rullz! :D

Leave a Reply