O sarma vieneza vs un crevete romanesc

La botul calului vienez

La absolut fiecare colt de strada, daca stai mai mult de 5 minute, cu siguranta vei auzi pe cineva vorbind romaneste. Cei mai multi pe care i-am intilnit erau turisti, dar o buna parte erau si “localnici”. Prin urmare, un restaurant cu specific romanesc trebuie sa fie o afacere buna in Viena. Singura chestie pe care nu am inteles’o este de ce se numea Disco Club Bar? D’oooh!

I love Nordsee!!!

Unul dintre cele mai puternice (si secrete) motive pentru care m-am intors in Viena este Nordsee. Numai cind ma uit la logo-ul cu pestisor rosu, ma incearca o pofta cumplita si salivez instantaneu. Nordsee nu este un restaurant de fitze, ci un lant de fast-fooduri de tip MacDonald’s. Singura diferenta - insurmontabila de altfel - este profilul pescaresc al localului si, mai ales, faptul ca produsele din preparate sunt pescuite cu cel mult 24 de ore dinainte din Marea Nordului (de unde si numele). Adica totul e proaspat. Un meniu pentru 2 persoane costa in jur de 30 de euro (somon la gratar, salata de creveti - preferata mea -, rechin cu rosii si ceapa, cartofi natur, sosuri, bauturi), in conditiile in care in Romania gasesti aceste produse numai la restaurante superfitzoase, costa de 3-4 ori mai mult, iar pestele si fructele de mare sunt vechi de citeva luni. Bleah!

Centrul de pirtzari

Uitati-va cu atentie la indicator. Da, sunt 2 baietzei care se tin de mina si reprezinta sigla celui mai mare centru gay din Viena. Intr-un astfel de local, se gasesc jucarii erotice, vestimentatie gay, sali de cinema in care ruleaza numai filme gay, baruri si discoteci gay… Everything is gay, ce sa mai vorbim. Insa doar acolo, pentru ca centrul cu pricina este situat pe o strada arhiplina de lacasuri ale pierzaniei heterosexuale denumite GooGoo show-uri. Multe dintre ele erau deschise non-stop. Ma intreb ce fel de om trebuie sa fii pentru a te duce la un peep show sau lap dance la 7-8 dimineata. Probabil, “un adevarat”, vorba unui prieten :D

Fluture

Muzeul Fluturilor Vii este o chestie foarte misto situata chiar in buricul tirgului, in parcul din fata Parlamentului. Si mai misto a fost ca am intrat gratis (scutind 5 euro), abuzind de legitimatia de jurnalist si promitind solemn portaresei ca voi scrie despre institutie. Ceea ce, iata!, am si facut. :) Intr-un mic ecosistem tropical, peste 100 de specii diferite de fluturi de toate culorile si marimile se zbenguie in libertate. Cel din fotografie are cu aripile deschise in jur de 35-40 de cm!!! 

Breakdance me, baby!

In fata la Stefansplatz un grup de dansatori breakdance au facut simbata, la prinz, o demonstatie ad-hoc. Nu au cerut bani, desi au dansat intr-una in jur de 45 de minute, realizind cu mult talent si in foarte mare viteza niste figuri care i-ar lasa pe baietii de la Simplu cu gura cascata. 

 Belvedere

Vedere asupra orasului de la Palatul Culturii, Belvedere. Tocmai incepea un pui de ploaie. Spre deosebire de pozele din revista, cele personale, pe care le fac si le pun pe acest blog nu trec prin niciun filtru de Photoshop, pentru ca imi plac lucrurile genuine.

IN (LOC DE) CONCLUZIE: De ce te-ai duce la Viena? 

Pentru ca este foarte aproape. Pentru ca e foarte frumoasa. Si pentru ca e destul de accesibila. Daca iti cumperi o excursie din timp, cu 2 luni inainte de data plecarii, platesti in jur de 6,5 - cel mult 7 milioane (vechi) pentru un sejur de 4-5 zile in care ai asigurat transportul (cu o companie low cost), cazarea la un hotel de 3 stele (cel in care am sezut eu, Donauwalzer, ar fi fost catalogat cu mare lejeritate la 4 stele in Romania!), + mic dejun. Cu 100 de euro pe zi, in Viena iti satisfaci absolut toate poftele culinare, culturale si mondene + iti ramin bani si de shopping. Si aici vorbim de shopping generos. Ramine un mare mister de ce naiba la C&A, la H&M, la Sport Xtreme sau la alte magazine se gasesc supertzoale cu 4 si 5 euro pe care in Romania le cumperi cu de la 25 de euro in sus…

3 Responses to “O sarma vieneza vs un crevete romanesc”

  1. ghertzoicubani Says:

    Oare gay-ii mananca la restaurantul Disco Club Bar sarmale si ciorba de burta? Ma gandesc ca daca tot sunt pe acelasi bulevard… Bineinteles, dupa ce participa la show-urile erotice si isi fac cumparaturile de la Gay Center!

  2. Marc Says:

    Hmmm, si eu m-am gindit ca sarmalele au ceva gay in ele… :D

  3. Queen Travel Says:

    Am fost anul trecut in Viena si m-am simtit la fel de bine ca si tine

Leave a Reply