2 romani se iau la trinta cu 2 optmiari

Horia Colibasanu 

Datorita jobului de la Descopera, m-am cunoscut, pe rind, cu amindoi. Apoi, pentru ca ne-am placut, am ramas amici. Primul este Horia Colibasanu, cel dintai alpinist roman care a escaladat cel mai dificil virf al planetei, K2 (8.611 m). Apoi au urmat Manaslu (8.163 m) si Dhaulagiri (8.167 m). In prezent, mai bine spus, in urma cu citeva ore, Horia se afla la Tabara 1 a virfului Annapurna (8.091 m). Timisoreanul se afla pe virful himalayan alaturi de Inaki Ochoa, bascul impreuna cu care a cucerit in urma cu 4 ani K2 (si cu care, de atunci, a ramas prieten si partener de expeditii). Horia uploadeaza informatii cu mersul expeditiei, aproape zilnic, pe site-ul sau, aici. De asemenea, pe la 11 si ceva, in fiecare zi, Marius Vintila incearca sa intre in direct cu el, la radio Guerilla (94,8 fm in Bucuresti).

Alex Gavan

Cel de-al doilea este Alex Gavan. Alex este cel mai tinar alpinist roman care a urcat un optmiar, Cho Oyu (8.188 m), eveniment care a avut loc in 2006, cind argeseanul inca nu implinise 24 de ani. Un an mai tirziu, Alex a marcat o noua reusita, suindu-se cu bine pe Gasherbrum 1 (8.080 m). In prezent, Alex, alaturi de Mihnea Radulescu, se afla in expeditie pe virful nepalez Makalu (8.463 m). Informatii, fotografii si video din timpul expeditiei, vor fi puse de Alex pe site-ul dedicat, aici. De asemenea, aproape zilnic, acelasi frate Vintila incearca sa intre in direct, la Guerilla, cu Alex. Sa le tinem pumnii si lui Horia si lui Alex, sa aiba vreme buna, sa reuseasca summit-ul si sa se intoarca cu bine!

2 Responses to “2 romani se iau la trinta cu 2 optmiari”

  1. Descopera » Blog Archive » Primul roman pe Makalu Says:

    [...] Pentru ca este intr-o conditie fizica de zile mari si se simte foarte bine, in cursul lunii iunie, Alex va incerca sa cucereasca si Gasherbrum 2 (8035 m), virf pe care din cauza vremii rele l-a ratat anul trecut. Filmuletzul de pe virf si alte poze din timpul summit-ului pe Makalu se gasesc pe pagina web a lui Alex, aici. Timisoreanul Horia Colibaseanu dimpreuna cu spaniolul Inachi Ochoa inca se lupta pe Annapurna (8.091 m) cu vremea grea, vreme care i-a tras de mai multe ori inapoi in tabara de baza. Felicitari pentru Alex si sa-i tinem pumnii lui Horia! [...]

  2. Ionela Says:

    sa dau click sa nu dau click ?

Leave a Reply