Ia pretioasa, neamule!

Pretioasa maine-i gata 

Muzeul national de istorie naturala Grigore Antipa ii invita pe toti pasionatii de mineralogie si pe toti colectionarii de bijuterii sa viziteze Expozitia cu vanzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase. Aceasta este deschisa publicului, zilnic, la Bucuresti, in perioada de 18 - 20 aprilie 2008, intre orele 10,00 - 17,00 si are ca expozanti, atat geologi din tara, cat si oaspeti din Republica Moldova, Ucraina si Armenia.

Geode, flori de mina, roci si animale marine fosilizate, ametiste si smaralde, citrine si cuarturi fumurii, turcoaze si smaralde, opale nobile si perle, sidefuri si corali, « isi asteapta cuminti », asezate printre falduri de catifea, admiratorii si cumparatorii. Pentru curiosi, geologii si gemologii prezenti la eveniment vor spune « povestea » agatelor braziliene, a malachitelor africane, a ambrelor, a diamantelor si opalelor dezvaluindu-ne cum dintr-o bucata modesta de roca, profesionistii scot si slefuiesc pietrele pentru care, nu de putine ori, s-au sacrificat vieti.

Expozitia se adreseaza tuturor celor care doresc sa ofere „flori din nestemate” si obiecte de decoratiuni interioare ornamentale, cu pietre pretioase sau semipretioase. Pot fi cumparate geme native sau slefuite, montate sau  libere, special alese pentru cristaloterapie.

Leave a Reply