Ashes and Snow, cel mai frumos clip de pe YouTube

Feather to Fire, Fire to Blood, Blood to Bone, Bone to Marrow, Marrow to Ashes, Ashes to Snow

Feather to Fire, Fire to Blood, Blood to Bone, Bone to Marrow, Marrow to Ashes, Ashes to Snow

“In exploring the shared language and poetic sensibilities of all animals, I am working towards rediscovering the common ground that once existed when people lived in harmony with animals. The images depict a world that is without beginning or end, here or there, past or present.”

— Gregory Colbert, Creatorul Ashes and Snow

Intre 1992 si 2002, fotograful si regizorul canadian Gregory Colbert a fost plecat intr-o foarte lunga calatorie in India, Burma, Sri Lanka, Egipt, Dominica, Ethiopia, Kenya, Tonga, Namibia si Antarctica. Ros si animat de o puternica viziune launtrica, in toate aceste locuri, Colbert a dorit sa surprinda interactiunea dintre oameni si animale intr-un mod in care nu a mai facut-o absolut nimeni inainte. In cei 10 ani de pelegrinari, artistul a fost plecat in 47 de expeditii si a strins material fotografic si video cit pentru 2 vieti. Apoi, in 2002, la Venetia, si-a prezentat opera singulara - Ashes and Snow - 150 de fotografii de mari dimensiuni (alese din citeva zeci de mii), un film documentar de 1 ora si 2 filme-haiku de 7 minute.

In 2005, cu ocazia deschiderii Muzeului Nomad, expozitia Ashes and Snow a ajuns la New York, unde a fost aclamata de critici si de public; a fost cea mai de succes expozitie americana din toate timpurile. Apoi, dimpreuna cu Muzeul, a mai mers la Santa Monica, in Tokyo si la Mexico City. In capitala Mexicului, expozitia s-a deschis pe 1 ianuarie, a.c. Pina la sfirsitul lui aprilie, a avut 8,7 milioane de vizitatori, doborind recordul pe intreaga America Latina. La sfirsitul lui 2008, Ashes and Snow va ajunge la Rio de Janeiro, iar la mijlocul anului viitor, sper, si in Europa.

Nici una dintre fotografiile Ashes and Snow nu este “ajustata” sau “colata” in vreun fel pe computer. Pentru a vedea mai multe foto, va invit aici, pe site-ul oficial al expozitiei. Pagina web, mai ales varianta flash, enhanced, este o mica bijuterie - strainatatea pozelor si a muzicii, dindu-ti un puternic sentiment de imersiune in lumea onirica a lui Colbert. Pentru a vedea repede fotografiile pe un computer mai slab sau cu o conexiune nu tocmai buna, incercati si varianta basic. De asemenea, pe YouTube se gaseste Feather to Fireunul dintre cele 2 filme-haiku. Este, cred, cel mai frumos clip pe care l-am vazut vreodata pe celebrul portal.

Leave a Reply