Primul roman pe Makalu

Alex si Makalu

Luni, pe 12 mai, la ora locala 14.42, Alex Gavan (25 de ani) facea fericit pozele de virf care ii atestau reusita pe masivul himalayan Makalu (8.463 m). Alex este primul roman care a ajuns pe Makalu, realizind ascensiunea - ca de obicei - fara butelii de oxigen si fara sherpa. Intreaga expeditie a durat neobisnuit de putin, numai 20 zile, in conditiile in care, de cele mai multe ori, pe un optmiar, un summit reusit se desfasoara, datorita capriciilor vremii si a necesitatii aclimatizarii alpinistului, in o luna si jumatate. Din tabara doi avansata si pina in virf, Alex a facut 10 ore, ajungind ultimul pe virf in acea zi - din nou, o chestie obisnuita pentru argesean.

Pentru ca este intr-o conditie fizica de zile mari si se simte foarte bine, in cursul lunii iunie, Alex va incerca sa cucereasca si Gasherbrum 2 (8035 m), virf pe care din cauza vremii rele l-a ratat anul trecut. Dramaticul filmuletz de pe virf (in care prietenul meu e superametit si greseste ziua si anul :P) plus alte poze din timpul summit-ului pe Makalu se gasesc pe pagina web a lui Alex, aici. Timisoreanul Horia Colibaseanu dimpreuna cu spaniolul Inachi Ochoa inca se lupta pe Annapurna (8.091 m) cu vremea grea, vreme care i-a tras de mai multe ori inapoi in tabara de baza. Felicitari pentru Alex si sa-i tinem pumnii lui Horia!

One Response to “Primul roman pe Makalu”

  1. Mihai Zidaru Says:

    BRAVO ALEX, M-A BUCURAT ENORM DE MULT ACEST FANTASTIC SUCCES AL TAU PE MAKALU, UNUL DINTRE CEI MAI DIFICILI OPTMIARI. AM FOST TOT TIMPUL CU GANDUL ALATURI DE TINE PE DRUMUL PRESARAT CU OBSTACOLE SPRE ACEST VARF DE VIS. ESTE O PERFORMANTA SENZATIONALA, MAI ALES C-A FOST REALIZATA FARA OXIGEN, FARA SHERPASI SI, NU IN ULTIMUL RAND, IN PREMIERA ROMANEASCA.
    SE VOR GASI OARE SI ACUM CATIVA INVIDIOSI SI FRUSTRATI NOTORII CARE SA MAI COMENTEZE? ACUM CE MAI AU DE ZIS? OAMENII DE MUNTE ADEVARATI, CARACTERIZATI DE FAIR PLAY, AR TREBUI SA-SI RIDICE PALARIA IN FATA PERFORMANTEI INCREDIBILE A LUI ALEX. BRAVO ALEX, SUCCES IN CONTINUARE, ITI TIN PUMNII!!

Leave a Reply