Unde e Columna?

Columna 

Sa mai zica cineva ca romanii sunt prosti?! Il bat! si nu oriunde, ci in primul muzeu care-mi iese in fata. Am fost simbata seara in oras si am ramas perplex de succesul pe care l-a avut Noaptea Muzeelor. Absolut tot centrul Bucurestiului era dat peste cap de puhoi de lume avida de culturalizare. Noi ne-am inceput science-periplul la Caru cu bere :P unde mi-am luat o mica tzeapa - am cerut o halba mare si am primit una de 1000 de ml! Adica de un litru. Portie nemteasca - mi s-a explicat. Nu m-am suparat prea tare. Apoi, dupa gullas, cotelete de berbecutz, strudel cu inghetata de vanilie si o para fiarta in vin rosu, am fost la Muzeul National de Istorie unde ne-am uitat la afise electorale din perioada interbelica, la costume vechi, la prima masina inmatriculata in Romania si la Columna lui Traian. S-au nascut vii discutii despre ce cauta Columna lui Traian bucatita tocmai la Bucuresti, din moment ce noi stiam ca-i intacta si bine mersi la Roma?! Ei bine, ne-am inselat… partial. Printre mai multe copii, se gasesc si citeva bucati originale. Apoi am pornit spre Antipa si Muzeul Taranului Roman. In cele din urma am esuat la niste sucuri si apa plata (spre minia zeilor irlandezi) in Irish Pub-ul de pe Titulescu. Pe la miezul noptii, cind am pornit spre casa, forfota vizitatorilor de muzee inca nu luase sfirsit. In conditiile in care Noaptea Alba a Muzeelor nu mi s-a parut mai aprig mediatizata decit in anii precedenti, evenimentul a avut un succes colosal. Sau, poate, bucurestenii au prins pofta de cultura? Doamne ajuta, ca sa zic asa! :D

2 Responses to “Unde e Columna?”

 1. Imbarligaciosu' Says:

  Care va sa zice, cum s-ar zice (hic), trecuram din nou pe bere? 1000 de ani pace, nene Marc! Berea era recomandata de medici in secolul XIX si chiar si in secolul XX, asa ca..nu vaz de ce ar dauna una mica de 1 litru.
  Da’ puteai sa ne chemi si pe noi, nu sa stam ca milogii cu ochii la dinozaurul ala mare ( de era sa schimbam pantalonii dupa ce l-am vazut ).
  Oricum, ne-am felicitat fericiti ca am scapat cu bine de gigantosaurus si ne-am retras la curtea sticlarilor, tot la una mica de 1 litru.
  (hic) si la noi a fost si la juma de pret fata de caru ce bere!’)
  Concluzia: cultura pe uscat nu merge cu nici un chip!

 2. Marc Says:

  A fost un accident. No (more) comment! :P

Leave a Reply