America XXXL

Aici totul este mare: strazile, masinile, casele, oamenii. Maxima gigantismului: pina si bauturile energizante se vind la 1 litru. De asemenea, mi-am cumparat niste slipi pentru piscina. Nu puteam sa-i probez, asa ca i-am ales din ochi. Am luat circumspect masura L (in conditiile in care in Romania/Europa tot ceea ce este sub XXL ma stringe si-mi este mic). Slipii mei americani L imi sunt al naibii de largi - era sa ramin de citeva ori in fundul gol, in timp ce inotam. La cina am savurat o friputura de vita, un steak traditional. Am lasat infrint si rusinat peste jumatate de portie in farfurie, pentru ca explodam daca infulecam mai mult.

Am vrut sa ma duc in vizita la Yahoo. Am pornit eu agale de la hotel pe la 4 si ceva dupa-amiaza. Strazi uriase, cu 3 benzi pe sens, palmieri, floricele si din 15 in 15 minute, cite o cladire corporatista cu design futurist, izolata intr-un rai de verdeata. Totul curat si frumos, numai ca, la vreo 20 de minute dupa ce am pornit la plimbare, mi-am dat seama ca ceva e total in neregula. Eram singura fiinta vie care mergea pe jos oriunde puteam sa privesc cu ochii. Americanul din California s-a nascut probabil cu mainile pe volan - m-am plimbat vreo 2 ore si jumatate: nu am mai dat de nimeni perpedes. Nici traficul nu era prea vioi, asa ca din cind in cind eram cuprins de senzatii stranii de Vanilla Sky sau I am Legend. Cind mai trecea cite o masina, aia dinauntru holbau ochii la mine ca la un extraterestru, iar de citeva ori am fost claxonat (desi eram pe trotuar), fara sa inteleg de ce. Damn! :D

Am ajuns la Yahoo - un dreptunghi de sticla si metal - tocmai la 5 minute dupa ce se inchidea programul cu publicul. Cladirea are 2 intrari Visitors Entrance si Employees Entrance. Prima are 4 usi uriase si te introduce intr-un atrium futurist si digital cu pereti full de plasme gigantice, decoratiuni suprarealiste si logo-ul companiei mare cit o casa. La o receptie uriasa era o negresa draguta cu tzitze mari care mi-a explicat ca am ajuns prea tirziu si mi-a dat o carte de vizita, invitindu-ma sa trec si maine. M-am invirtit pe acolo si am patruns si pe intrarea angajatilor. O usa mica, obisnuita ca dimensiuni, care te duce direct la 6 lifturi supravegheate de un negru musculos care m-a si poftit afara. M-am intors la hotel avind senzatia ca plutesc / visez intr-un paradis pustiu si abandonat. Fara o masina, macar inchiriata, esti mincat aici - fiecare element al oraselului e la foarte mare distanta fata de celelalte. Am inteles ca in afara de marile aglomerari urbane din California, gen San Diego, Los Angeles sau Frisco, toate asezarile sunt asa.

Leave a Reply