Tiganii, Google, noul iPhone 3G si ziua taticului

Pe intreaga pagina 4 a USA Today, editia de California, de astazi, se intinde un articol cit o pleasca despre emigrantii tigani romani din Roma. E scris mai mult decit foarte politically correct, e de’a dreptul propagandistic - de parca marele sobor al bulibashilor (daca o exista asa ceva) a facut lobby alert si convingator pe linga editorii cotidianului. Primarul Romei, Alemanno, este numit fascit, urmasul lui Musollini, extremist si din alt secol, in vreme ce cioroii nostri care traiesc in asa-numitele colonii (parca le ziceau satre, nu?) la marginea oraselor, oameni cinstiti care au emigrat pentru a-si cauta fericirea facind un ban pe munca grea, dar care acum sunt persecutati injust si fara mila de catre autoritatile italiene. Articolul e ilustrat cu o tiganca grasa cu batic si 3 fuste inflorate care plinge ca dupa 15 ani de ”munca cinstita” in Italia urmeaza sa fie expulzata. Ma intreb daca editorii americani au aceeasi indulgenta fata de emigrantii lor hispanici, chinezi sau indieni.

Pe holul hotelului, discutie intre doi gushatzi la costum: ”Dom’ne, in curind Google si Yahoo vor ajunge niste dinozauri. Daca nu se schimba radical, mor in 2-3 ani” zice unul dintre ei. Celalalt mirat, cere o explicatie. Profetul declara sigur pe el: ”In acest moment numarul de echipamente mobile cu conexiune la internet este de 3 ori mai mare decit clasicele computere” (nu stiu daca se referea la SUA sau la toata lumea - n.a.). ”Iar trendul asta este ascendent”.

Ieri, la vreo 2 km de locul in care ma aflu, Steve Jobbs a confirmat intr-o conferinta de presa ca pe 11 iulie se va lansa iPhone 2.0, care va fi 3G si va costa numai 199 USD, versiunea de 8GB, si 299 USD cea de 16. (In urma cu nici 12 luni, vechile iPhone-uri de 8 si 16 GB costau 599 si 699 USD!!!). E drept, preturile noi ale iPhone-ului 3G sunt aplicabile doar dimpreuna cu un abonament pe 2 ani la AT&T. Marea inovatie a noului iPhone 3G este longevivitatea bateriei, care s-a imbunatatit dramatic - 300 de ore in standby si 5 ore de convorbire 3G. Navigarea pe net va tine 6 ore in continuu, vizionarea de filme - 7 ore, iar ascultatul de mp3-uri - 24 de ore! Softul de asemena a fost upgradat, devenind business friendly: printre altele, ofera posibilitatea de a te conecta wireless la serverele Microsoft Exchange, chestie care-l face concurentul direct al celorlalte smartphone-uri orientate spre business. In sfirsit, versiunea de 16 GB a lui iPhone 3G va veni si intr-o culoare inedita: alb.

Astazi in US este Ziua Tatalui. Nu are nicio legatura cu campania pro-ghertzoi bautor de bere si amator de blonde si fotbal, initiata de berea aia (nu mai stiu care) care dorea impunerea Zilei Barbatului in Romania. Ziua Tatalui este o sarbatoare cuminte, de familie, in care tatal primeste cadouri de genul: ”ti-am facut friptura ta preferata, honey!”, ”hai sa mergem impreuna cu ala micu in parcul de distractie”, ”ti-am luat jocul asta video, dad, pe care o sa-l jucam impreuna”.

Ce fain e sa ai laptop! Si mai ales un Sony VAIO mic si dat naibii (il tine bateria 7 ore!!!). Scriu acest post de pe terasa, linga piscina, unde ascult in surdina muzica din anii ‘80. Si ieri tot melodii din astea prafuite erau - imi aduceau aminte de vremea cind mergeam cu ai mei la strandul Trei Ligheane din Berceni, acum vreo 20 de ani. L-am intrebat pe DJ daca nu are si ceva nou si mi-a zis ca nu, ca el nu pune muzica decit legal si ca e prea scumpa licenta pentru astea noi.

5 Responses to “Tiganii, Google, noul iPhone 3G si ziua taticului”

 1. Madelaine Says:

  Ce ghertzoi ejti! Te duci in America sa stai la piscina?!!! Esti la fel ca turistii care merg in Egipt si nu viziteaza piramidele pentru ca sunt mai interesati de piscine si restaurante! Usine!

 2. numitul Andone Says:

  Epa dracu! Shi cevrei sa viziteze? Molurile?

 3. Madelaine Says:

  @ numitul Andone
  In cazul asta si tu esti ghertzoi:-)) Strabati o lume intreaga sa stai la piscina??!! Si mai esti si jurnalist?! :-P

 4. Marc Says:

  Cine a zis ca stau numai in piscina? Ma mai duc si pe la bar din cind in cind! :D Serios acum, am scris mai devreme ca aici e foarte naspa fara masina mica. Distantele sunt uriase, iar busuri sunt foarte putine, vin din jumatate in jumatate de ora si nu circula decit pe centura orasului.

 5. numitul Andone Says:

  Fara mishto. Stonehenge, marele canion shi multele Rushmore sunt in alta parte.
  Piscina RULZ!

Leave a Reply