3 chestii pe care nu le stiai despre Intel

Well, este o corporatie uriasa si desi cei mai multi dintre noi am auzit de ea datorita procesoarelor din PC-urile (si, mai nou, Mac-urile) de pe birou, Intel mai face si alte lucruri. Multe alte lucruri.

1.) De doi ani de zile, are propriul departament de robotica. Cercetarea pe acest segment se desfasoara pe o platforma ”open sourse” la care contribuie roboticieni si studenti din toata lumea. Evident, cei mai straluciti studenti sunt vinati si racolati imediat de companie. Mobilitatea la care Honda a reusit sa ajunga cu ASIMO in 20 de ani, a fost atinsa de Intel in numai 1 an si jumatate (e drept, au inceput in 2006, nu in 1986!). Este interesant de urmarit daca si cind, Intel va deveni un player global in robotica.

2.) Intel e preocupata foarte serios de lumile virtuale. Am vazut astazi niste aplicatii virtual word orientate spre research si spre business (nu spre fun, precum Second Life) care m-au lasat cu gura cascata. Spatiul virtual este folosit de Intel ca un mediu de comunicare si de testare all-in-one de catre cercetatori din toata lumea. Si asta totul in timp real. 

3.) Intel are o divizie de cercetare foarte avansata pe diverse echipamente care vor revolutiona medicina. In acest domeniu, cercetarea se concentreaza mai ales pe tehnologii anti-ageing sau pe tehnologii care monitorizeaza starea de sanatate a virstnicilor si ii  ajuta substantial sa aiba o viata cit mai normala, in ciuda diverselor boli/disabilitati specifice batrinetii.

Despre toate astea pe larg si despre multe altele voi scrie in numarul urmator din Descopera.

3 Responses to “3 chestii pe care nu le stiai despre Intel”

 1. ghertzoiul din piscina Says:

  Ba io le shtiam :P

 2. Marc Says:

  Bine ca esti cu motz, mafaldule! :P Si daca le stiai, de ce le-ai tinut numai pentru tine?! Am fost ieri la Guitar Centre, cel mai vechi magazin de chitari electrice din California. Ti-am luat niste pene :)

 3. numitul Andone Says:

  =P~ vreaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau
  sper ca sunt foarte subtiri

Leave a Reply