California dreamin’

As fi spus ca acest post este un fel de tigara de dupa… dar m-am lasat de fumat. Si nu e dupa…, ci dupa… California, care e chiar mai dupa decit dupa. :) Nu mai stiu unde naiba am citit cindva, mai demult, ca dupa extaz esti cuprins de o profunda melancolie. Poate ca tocmai de aceea, majoritatea barbatilor aleg calea mai usoara - respectiv sa adoarma, decit sa cada prada emo-sentimentelor. De adormit, am adormit si eu, insa mai tirziu, datorita diferentei de fus orar care m-a cam dat peste cap - inca functionez dupa ora Coastei de Vest, ceea ce se traduce prin faptul ca sunt superenergic pina la 6-7 dimineata (de dormit, nici nu poate fi vorba in cursul noptii), dupa care sunt cuprins de o blegeala completa pina pe la 3-4 dupa-amiaza. Comandorul Tase, care a zburat prin toata lumea, imi zicea ca voi avea nevoie de 10 zile ca sa ma readaptez la fusul orar (si la mediul de viata, as adauga eu) din Bucuresti. A dracului treaba! cind am ajuns in San Francisco, m-am adaptat fara nicio problema din prima zi.

California e ca un virus. Unul foarte incapatinat, cu evolutie rapida si care-ti patrunde adinc in suflet. Cit timp am fost acolo, am avut senzatia ca, pur si simplu, ma aflu pe alta planeta. Prin comparatie cu realitatile de aici, am crezut ca am in fata ochilor o societate si o lume perfecta. Orice caine care scapa din lesa, o ia la fuga si crede ca tot pamintul e al lui. (Nu stiu de unde mi-a venit asta, nu sunt dinamovist. Damn it!). Evident, California nu e deloc perfecta. Problema este ca noi nu vom ajunge niciodata acolo, deoarece imperfectiunile noastre - sociale, politice, administrative, morale - sunt colosal mai proeminente decit imperfectiunile lor, iar asta chiar iti da acel sentiment de melancolie (amara) de care vorbeam mai sus┬áplus feelingul de sorginte populara “asa-mi vine cite-un gind, sa merg pe paduri cintind”, din filosofia bastinasa a datului cu cutitul in piatra. Cintind asta, in cazul de fata.

One Response to “California dreamin’”

  1. Descopera » Blog Archive » De dupa petrecerea soarelui Says:

    [...] intilnit cele mai multe fete dragute adunate in acelasi loc. Oricum, la nici 2 luni sa ajungi din Silicon Valley in Silicon Taiga e o experienta destul de greu digerabila - daca Moscova, dupa parerea mea, [...]

Leave a Reply