Arabul, istoricul si Vanghelie

Vizavi de Marriott se gaseste un minimarket non-stop, infiintat de catre un arab. Desi, evident, majoritatea clientilor sunt romani, pragul magazinului este calcat si de foarte multi arabi. Pentru ca am barba si pentru ca sunt bronzat, de fiecare data cind intru, o tanti grasuta, pe la 40 de ani, care este de putin timp vinzatoare acolo, ma saluta respectuos Salam Aleikum! Apoi, daca mai initiez o minima conversatie, ma felicita uimita de fiecare data: ”Vaai, cit de bine vorbiti romaneste!” 

Ieri m-am intilnit cu un vechi amic si coleg din liceu, Valentin Sandulescu. Plecat cu masterate si doctorat la Istorie prin strainatatzuri, pierdusem total legatura cu el. In cele din urma, acum 2 luni, ne-am (re)intilnit intimplator pe facebook. Apoi, am continuat sa discutam prin e-mailuri. Am si colaborat la revista, i-am propus sa scrie unul dintre capitolele la dosarul cu cei mai buni ani din Istoria Romaniei (il puteti citi in ultimul numar din Descopera). Ieri, in sfirsit, cu greu, ne-am hotarit sa ne vedem… Nu stiu daca netul este o nenorocire sau o binecuvintare. Am un var cu care nu m-am vazut in viata mea, dar suntem buni prieteni… pe messenger.

Apropo de nenorociri, cind Primarul-care-este a decis sa (re)asfalteze subit, in preambulul alegerilor, si stradutele din spatele blocurilor de pe 13 Septembrie, m-am bucurat nespus. Iata un gest total interesat, dar bine venit! Precum “plantarea” de bancute si gardulete pe bulevardul inspre Piata Unirii. Cu bancutele nu am nimic, dar asfaltul cel nou ma enerveaza cumplit! De cind stradutele sunt in regula, tot felul de smecherasi de 3 lei se gasesc sa circule in mare viteza prin spatele blocurilor si sa-si scrisneasca cauciucurile in drifturi pe la miezul noptii. Bah Vanghelie, da-ne gropile inapoi! :-)

2 Responses to “Arabul, istoricul si Vanghelie”

  1. vorbaretu' Says:

    Trebuia sa-i oferi d-nei si ultimul numar din revista Descopera! si sa- spui “adevarul” pana la cap! :))

  2. Marc Says:

    Ba mie chiar imi place sa-i dau replica: As-Salāmu `Alaykum! :D Am auzit-o recent revazind “Regatul Cerului” pe HBO. Ṣalāḥ ad-Dīn era tare macho cind zicea asta :P

Leave a Reply