Zgaraie-norii se invart dupa soare

Proiectul unui zgârie-nori ultramodern cu etaje rotative, care permite proprietarilor săi să modifice orientarea apartamentelor lor pentru a schimba peisajul sau a urmări direcţia soarelui, a fost prezentat, marţi, la New York. Proiectul, aparţinând arhitectului italian David Fisher, destinat statului Dubai, include 80 de etaje realizate din module prefabricate care pivotează în jurul unei axe verticale.

Un alt zgârie-nori de 70 de etaje, conceput după aceleaşi principii, va fi construit la Moscova. “Sperăm să putem construi un al treilea turn la New York sau într-un alt oraş”, a explicat arhitectul. “Turnul dinamic“, numele blocului care va fi construit în Dubai, cu o înălţime de 420 de metri, va găzdui apartamente luxoase, cu o suprafaţă cuprinsă între 125 şi 1.200 de metri pătraţi. Apartamentele, vândute la preţul de 30.000 de dolari metrul pătrat, vor costa între 3,7 şi 36 de milioane de dolari. La o simplă comandă vocală, fiecare apartament se va mişca în jurul axei sale şi va face un tur complet în una - trei ore.

Mai multe pe Mediafax si ProTV

3 Responses to “Zgaraie-norii se invart dupa soare”

  1. cel mai misto tip din Romania Says:

    Ideea e buna pentru cei care vor stea mereu “cu fata la soare”. ;)

  2. Marc Says:

    Sper totusi ca daca ai chef poti sa-ti opresti apartamentul din invirteala. Nu de alta, dar sunt si asa destui ametiti pe lume…

  3. diana Says:

    se pare k nimic nu mai e imposibil……foarte interesanta ideea

Leave a Reply