Astro shooting cu Catalin III

Apus

Uite ce frumos a apus soarele ieri pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Problema e ca nu (neaparat) pentru asta am fost acolo. Am plecat din Bucuresti pe la 7 si am mers lejer vreo 50 de km. Am oprit la o benzinarie de unde am luat kaju turcesc, ciocolata alba si cipsuri, apoi am mai mers putin si am gasit o pasarela pe deasupra autostrazii. Ne-am suit cu masina pe ea: arata ca dupa razboi - era plina de gropi, pietre si praf. Din cind in cind, mai trecea cite o masina de mare tonaj care ridica tot praful in aer si nu mai intelegeam nimic. Sculele principale au fost cele pe care le-am folosit la Eclipsa de Luna - s-au schimbat trepiedul (unul mult mai usor) si motorasul (un jaf mic care ne-a dat emotii, dar a mers ok pina la urma. In cele din urma, Catalin a hotarit ca nici nu avem nevoie de el! :P).

Ne-am dus acolo pentru a realiza o fotografie in genul asta sau asta. Ideea este ca imediat dupa apusul Soarelui, trebuia sa apuna si Luna - iar satelitul Terrei lua forma unei seceri foarte-foarte subtiri, aproape de neperceput cu ochiul liber. Evenimentul trebuia sa se produca intre 21.05 si 21.20, iar ca punct de reper aveam locul in care apune Soarele si Venus. Problema a fost ca Venus, a dreaq, nu a vrut sa apara si ne-am holbat la orizont pina cind ne-au dat lacrimile fara a vedea nici Luna. Catalin tot mai spera ca se poate-poate pe poza se va fi imprimat Luna si, cu putin ajutor de la Photoshop, o sa o observam acasa. Nicio sansa. Chiar daca a fost frumos ieri, pentru a surprinde acest fenomen ai nevoie de o vreme cristal-clear si de poluare 0!

Nu am inteles 3 lucruri in timpul astro-pozarii: 1.) la un momentdat a trecut o Dacie albastra cu 7 cetateni de etnie intunecata inghesuiti ca sardinele inautru. Din motive obscure, cind ne-au vazut, salbaticii cu fete tumefiate si iz de veriga lipsa au facut ochii mari si ne-au injurat de mama focului; 2.) toti soferii de TIR care veneau dinspre Pitesti si ne vedeau sus pe pasarela, simteau ca pe o arzatoare datorie patriotica sa ne claxoneze si sa ne faca cu mina; 3.) voi ce credeti ca e asta?

Mulder, unde esti?

Era o chestie care se misca - cu toate astea, NU se misca ca un avion, ci se ducea asa cum o vedeti drept-inainte, fara a-si schimba pozitia, ca si cum ar fi iesit direct pe orbita. La inceput am facut misto de “ea”, apoi pina si pe Catalin care, spre deosebire de mine, e un UFO sceptic, l-am auzit tipind: “Bah! Ce dracu’? Asta nu poate fi avion!”. In sfirsit, vreme de 10 minute, “chestia” s-a facut din ce in ce mai mica pina cind a disparut si ne-a lasat in ceata…

Pe la 21.20 a aparut o masina de politie cu un Garcea Foarte Mic la purtator. Garcea Foarte Mic la propriu - cred ca avea 25 de ani, 150 de cm si 40 de kg, brunet cu ochelari. Garcea Foarte Mic ne-a intrebat cu o voce de pitigoi foarte mic ce cautam acolo. Adevarul e ca lasasem masina cu avariile puse, parcata pe pasarela, dar cu toti indienii intunecati din satele apropiate, asta era singura solutie rationala. In sfirsit, Garcea Foarte Mic a fost convins sa ne mai lase 10 minute acolo. Peste fix 10 minute, vigilentul Garcea Foarte Mic a aparut din nou. Pentru ca Luna deja apusese, ne-am strins sculele si am plecat.

3 Responses to “Astro shooting cu Catalin III”

  1. numitul Andone Says:

    Cum adica ce este asta? Nu mai recunosti o farfurie zburatoare? Amateurs!

  2. Marc Says:

    Noi i-am facut cu mina si i-am zis “Vino in piss!… adica in peace! :P”, dar mutantul alienat cu 6 ochi si 3 membrane de la bord nu ne-a bagat in seama si si-a vazut de drumul lui prin Galaxie, al dreaq.

  3. Descopera » Blog Archive » Astro shooting ratat Says:

    [...] cerul, nu am putut localiza cea mai subtire semiluna posibila la acel moment, dar am dat peste o chestie dubioasa, cu mari sanse de a fi chiar el. Un OZN! Climaxul s-a produs, evident, in Siberia, la Leninskoie, [...]

Leave a Reply