De dupa petrecerea soarelui

Ne-am intors cu bine si ne-am indeplinit misiunea. Eclipsa a fost una atipica (mai multe detalii despre asta aflati de aici), dar cu atit mai frumoasa. Recunoasterea suprema a fotografiilor realizate de Catalin pentru Descopera a venit de la NASA care saptamina trecuta, joi, pe 7 august, a ales Astronomy Picture of the Day o lucrare facuta de art-ul revistei Descopera, Andrei Michailov, din 2 foto trase la Novosibirsk. Pentru a vedea poza in toata splendoarea ei, click aici si apoi pe fotografie, pentru a o mari.

Despre calatoria in sine pina in mijlocul Siberiei, sunt multe de spus. O sa incerc zilele astea sa-mi pun gindurile in ordine si sa produc un articol coerent pentru descopera.ro si pentru revista. Moscova este incredibil de frumoasa, mitul Transsiberianului precede cu mult realitatea, iar in Novosibirsk am intilnit cele mai multe fete dragute adunate in acelasi loc. Oricum, la nici 2 luni sa ajungi din Silicon Valley in Silicon Taiga e o experienta destul de greu digerabila - daca Moscova, dupa parerea mea, echivaleaza fara nicio problema cu orice mare capitala europeana (gen Paris, Viena etc), Novosibirsk-ul este o intoarcere in timp: sub privirea revolutionara (sic!) a statuilor lui Lenin care troneaza sus de tot, deaspura tututor, se intinde un oras incremenit prin anii ‘70-’80, in care un vorbitor de engleza este o minune (fie-mi iertata alaturarea) rara, rable vechi cu volan pe dreapta aduse via Vladivostok din Japonia fac haos pe sosele, iar blocurile gri, uriase, sovietice si triste sunt singurele vestigii ale unui oras tinar, fara istorie si identitate. 

7 Responses to “De dupa petrecerea soarelui”

 1. r cata Says:

  felicitari! si astept articolul :)

 2. Marc Says:

  merci

 3. Zoom Says:

  “In Novosibirsk am intilnit cele mai multe fete dragute adunate in acelasi loc.”

  Iti recomand Ramnicu Valcea.

  In alta ordine de idei, foarte “interesanta” poza.

 4. Marc Says:

  @Zoom: voi verifica cu proxima ocazie adevarul pontului tau.

 5. r cata Says:

  stiu ca n-are nici o legatura cu rusia sau eclipsa, dar m-am mirat mult de o chestie- am vazut o poza cu coperta albumului ‘my love, my depression’ langa o stire si nu prea vad legatura :-? http://www.romantica.ro/bbc–nu-mai-are-voie-sa-faca-dragoste-la-el-acasa_40246.html like… wtf?!

 6. Marc Says:

  :D mda, caz tipic de furaciune online.

 7. Recent Links Tagged With "aduse" - JabberTags Says:

  [...] aduse de afara, nu "made pt romania" :D Saved by MondoMedia on Sun 26-10-2008 De dupa petrecerea soarelui Saved by NicoleXGaara on Sat 25-10-2008 Modificările aduse de Funar şi Ghişe la Legea [...]

Leave a Reply