Multi-core a sosit

Mai tineti minte ce spuneam aici despre procesoare multi-core? Ei bine, it’s official. Adica Intel tocmai a lansat pe piata primele procesoare din noul val. Comunicatul de presa suna astfel:

“Intel a lansat pe 16 septembrie sapte produse din seria Intel Xeon 7400 de procesoare realizate cu tehnologia 45 nanometri (nm). Datorita celor pana la sase nuclee de procesare pe chip si memoriei cache partajatede 16MB, aplicatiile realizate pentru medii virtualizate si volume de lucru mari, cum ar fi baze de date, informatii despre afaceri, planificarea resurselor companiilor si consolidarea serverului, ajung la performante considerabile, cu aproape 50% mai mari in unele cazuri.

 

Platformele cu astfel de procesoare pot suporta pana la 16 sloturi de procesoare, formand servere cu pana la 96 de nuclee de procesare in interior si oferind o scalabilitate impresionanta, suficiente programe independente de calcul, mari resurse de memorie si o fiabilitate intransigenta pentru centrele de date ale companiilor.”

 

Deocamdata, tehnologia multi-core e disponibila pentru segmente de servere specializate, insa incepind cu 2009 vor aparea multi-core si pentru home useri. 

Leave a Reply