Roboti, Madonna si printzu’ Harry

La Londra, Craciunul vine mai devreme… cel putin la galeriile Blink unde britanicii au expus in premiera o parte a celor mai noi jucarii care vor fi disponibile in timpul sarbatorilor de iarna. Printre acestea, m-am intilnit si cu o veche cunostiinta de a mea, robotul umanoid MechR, pe care l-am cunoscut in varianta prototip anul trecut, la Barcelona, in cadrul Jornades de Robotica. MechR poate fi controlat cu ajutorul unui pad sau de pe computer - de altfel, de pe PC, se pot construi prin intermeiul unui software extrem de intuitiv o multime de programe pentru robotel. Producatorii l-au marketat drept un robot-dansator, dar posibilitatile de programare/control sunt practic nelimitate. Are 17 servomotoare, 180 de grade de libertate, varianta cea mai inalta are 40 de cm si o sa coste in jur de 350 de euro. Mai multe despre el, aflati de aici.

O alta trasnaie de la Blink este o noua colectie LEGO de vedete. Cum va spuneam si acum o luna, LEGO aniverseaza in septembrie 74 de ani de existenta si 30 de ani de cind, pe linga diversele constructii pe platforme modulare, a introdus si personaje. Cu aceasta ocazie, se vor lansa si personaje-LEGOstaruri precum Ammy Winehouse, David si Victoria Beckham, Brand si Angelina si Madonna… care arata in halul urmator:

Madonna de plastic

Daca nu ai simtul ridicolului si la 50 de ani iti expui fara nicio jena bucile operate prin videoclipuri cu pustani, banuiesc ca nu-i nicio problema sa-ti apara si bucile de plastic la fel de expuse. In sfirsit. Alta prostie de la Blink este papushoiul - ca altcumva nu stiu cum sa-i zic - printzu’ Harry… nu Potter, ci of Wales, care pentru britanici a devenit acest Lorenzo Lamas al Regatului - un mic renegat dupa care suspina toate moadmoazelele. Pentru ca, la fel ca si printzul nostru dudac, Harry s-a jucat un pic de’a armata, fiind de altfel ridicat in slavi de quality-urile din UK si ponegrit de tabloide, papusoiul vine sub forma unui fioros soldat British Army Tank Commander.   

Si pentru ca tot vorbim de jucarii, saptamina asta, marti, s-a lansat ultimul videogame din univerul Star Wars: The Force Unleashed… spre dracii mei, numai in varianta pe console. Producatorii de la LucasArts se lauda ca jocul este atit de complex, incit ar necesita un PC de 2.500 de euro pentru a rula in conditii optime - motiv pentru care au abandonat scoaterea unei variante PC DVD. Cind am auzit asta, am simit cum the dark side creste subit in mine. WTF?! la 28 de ani sunt prea bosho ca sa-mi iau un PlayStation 3. Sau nu? :D

Leave a Reply