Masini zburatoare?! Not again

Minciunica zburatoare

M-am saturat de Paul Moller! Tipul are un site fain, cind te uiti la OZN-ul ala de pe homepage iti zici: “Mama! ce misto!” si un marketing&PR puternic. Adica, face ce face si lumea tot scrie despre el. Eu unul am pus “botul” la masinile zburatoare ale domnului Moller de vreo trei ori, in cei cinci ani de cind lucrez la Descopera. In chiar numarul 2 al revistei am avut un amplu articol despre masini zburatoare, in care nea Moller tinea capul de afis. Apoi, l-am mai prezentat de vreo 2-3 ori pe la stiri. Uite ce minuni o sa faca nea Moller cu masinile lui zburatoare, in cativa ani o sa ajungem sa avem traficul aerian urban din Jetson Family sau Star Wars. Anii au trecut si nea Moller n-a facut nicio brinza. Adica, toate proiectele lui marete au ramas pe hartie si atit. Nici macar un prototip zburator n-a iesit din garajul lui. Zilele trecute, nea Moller i-a pacalit si pe cei de la Wired, baieti experimentati, dar entuziasti de multe ori.¬†Mda, machetuta aia de jucarie arata briliant. Nevertheless, pina nu vad cu ochii mei o masina zburatoare functionala, eu nu mai cred nimic.

7 Responses to “Masini zburatoare?! Not again”

 1. Dan Vasii Says:

  Din pacate perfect adevarat. Masina zburatoare este de fapt un miniavion. Dar nu a prea reusit sa o si vanda(nota proasta), si cu siguranta la cate turbine are consuma k lumea cand pretul la carburant e asa cum e. Am auzit demult ca Boeing avea un proiect numit PAVE - Personal Aerial Vehicle, dar nu s-a mai auzit nimic de asa ceva, firma avand probleme mult mai mari decat un vehicul aerian personal.

 2. numitul Andone Says:

  Coane, nu-mi place de tine ca nu prea te mai documentezi. Instrumentu respectiv chiar zboara. Ai aici (http://www.moller.com/videos.htm) o groaza de clipuri care demonstreaza chestia asta. Exista si o multime de poze cu dracia aia levitand. Mai mult, vehiculul a fost chiar si cumparat de un nene. Treaba functioneaza, dar nu minunat, dar functioneaza. Nenea ala a avut aceeasi problema cu Segway in sensul de legislatie care nu prea ii da voie sa faca nimic cu barzaunele in oras si pe buna dreptate deocamdata. Cum te-ai simti sa ramana un fraier fara fuel si sa te trezesti cu o rabla in cap? Macar la modul de gandire puerila iti dai seama ca sunt o multime de variabile de rezolvat pana sa fie pus in practica proiectul lui Moeller. Nu mai vorbesc de pretul urias al Skycar.

 3. Marc Says:

  Prietene, daca nu reusesti sa faci diferenta intre realitate si efecte speciale… you have big problems. Asta in privinta functionalitatii efective a instrumentului. Singurele clipuri autentice sunt cele cu bashina aia care leviteaza. Atit. Cu mai putin de 20.000 de euro am putea si noi sa transformam Matizul basistului in asa ceva :P In alta ordine de idei, pe planeta asta exista o multime de deserturi si alte zone nepopulate in care se fac teste. Cu diverse “chestii”. Nea Moller nu a facut niciodata un test complet. So, repet, pina nu vad io, IO, IO ca zboara, nu mai cred nimic.

 4. numitul Andone Says:

  Ce inseamna test complet? A facut un test cu presa de fatza. Sa avem grija sa nu dam totusi in paranoia. Lucrurile sunt testate, evolueaza si cu putin noroc o sa le vedem pe cer. Sau NU!

 5. numitul Andone Says:

  Uite, poate chiar vrei sa-ti cumperi o masina zburatoare ca sa o vezi TU TU TU cu ochii tai paranoicule
  http://gizmodo.com/5058476/vintage-flying-car-lands-on-ebays-auction-table

 6. Marc Says:

  Sa revenim la subiect: un test complet - in cazul de fata - inseamna o masina zburatoare care a parcurs distanta dintre doua puncte, X-Y (Bucuresti-Pitesti), intr-un timp oarecare T, vreme in care a consumat Z litri de combustibil. De asemenea, dpdv stiintific, asta se traduce prin - ori de cite ori masina aia va parcurge distanta cu pricina, se va comporta mai mult sau mai putin la fel. In acest caz am avea de a face cu prototipul unui flying car functional. Nu poti spune ca ai inventat o “masina zburatoare” daca faci o chestie care se ridica de la pamint si zboara 100 de metri. Si tot repeti timpenia asta de 20 de ani incoace.

 7. Jocuri Says:

  e mai mult avion

Leave a Reply