Noaptea europeana a liliecilor

“Ba, berbecule! Ti-am zis ma ca-i popa? Tu - nimic! Batman! Batman!”

Da, exista si asa ceva si se intimpla in aceasta simbata. Mai jos, pentru cei interesati, comunicatul copy/paste de la Antipa.

Muzeul national de istorie naturala “GRIGORE ANTIPA” in colaborare cu  Asociatia pentru protectia liliecilor din Romania va invita sa participati Sambata, 18 octombrie 2008, la Noaptea europeana a liliecilor. Noaptea europeana a liliecilor are o traditie de 10 ani si se organizeaza in mai mult de 30 de tari europene, semnatare ale Acordului privind Conservarea Liliecilor in Europa (EUROBATS). “Noaptea europeana a liliecilor” este un eveniment foarte cunoscut si extrem de important pentru ca isi propune sa atraga atentia publicului larg asupra situatiei ingrijoratoare in care se afla liliecii. In Bucuresti, evenimentul va fi sarbatorit in acest an pentru a treia data si se adreseaza publicului cu varsta cuprinsa intre 0 si 90 de ani.

Programul activitatilor din 18 octombrie 2008

• orele 16,00-17,00 (Amfiteatrul Muzeului)
„LILIACUL MEU IUBIT” - Atelier de plastica mica si origami dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 7 – 11 ani

• orele 18,00-18,20 (Amfiteatrul Muzeului)
„ARIPI IN INTUNERIC”- vernisarea expozitiei de fotografie inedita cuprinzand instantanee din viata liliecilor, precum si ipostaze din “intalnirile” lor cu oamenii. Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 18 octombrie – 1 noiembrie 2008.

• orele 18,30 (Amfiteatrul Muzeului)
 „LILIECII DIN ROMANIA”- Conferinta publica despre biologia, ecologia si comportamentul liliecilor din fauna Romaniei.

• orele 20,00 – 22,00 (Gradina Muzeului)
Interceptarea speciilor de lilieci din gradina Muzeului cu ajutorul detectorului de ultrasunete.

Participarea la evenimentele dedicate “Noptii europene a liliecilor” este gratuita. Vizitarea Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” este permisa, contra cost, pana la orele 22,00.

Leave a Reply