Magie 2.0

 

Every magic trick consists of three parts, or acts. The first part is called “the pledge.” The magician shows you something ordinary. A deck of cards, a bird or a man. He shows you this object. Perhaps he asks you to inspect it, to see that it is indeed real, unaltered, normal. But, of course, it probably isn’t.

The second act is called “the turn”.The magician takes the ordinary something and makes it do something extraordinary. Now you’re looking for the secret, but you won’t find it, because, of course, you’re not really looking. You don’t really want to know. You want to be… fooled.

But you wouldn’t clap yet,because making something disappear isn’t enough. You have to bring it back. That’s why every magic trick has a third act.The hardest part. The part we call……”the prestige.”

Aseara, la Casa Poporului, in cadrul unei foarte reusite petreceri Logitech la care a participat cam toata lumea buna din presa IT&C (Victor, Valix, Hari, Mike si multi, multi altii), am asistat si la o reprezentatie a celui mai talentat iluzionist roman al momentului, Johannes. Magicianul moldovean este deja un client obisnuit al party-urilor corporate si isi adapteaza show-ul in functie de eveniment. Eu l-am cunoscut anul trecut, la o lansare Philips. Pe linga trucul cu masa zburatoare si spartul paharelor cu ajutorul unor lasere, la Philips, Johannes a facut “smecheria” cu alesul unei carti dintr-un pachet de joc, de catre cineva din public. Apoi a luat aparatul electric lansat de Philips si si-a ras parul de pe piept in forma cartii alese. :D

In showul de ieri, Johannes s-a folosit de cele mai performante laser-mouseuri lansate de curind de Logitech in Romania, pentru a “da greutate” unei usoare cutii de lemn care, dupa ce a asezat-o pe o masa cu mouseurile inauntru, a devenit imposibil de clintit sau desprins. De asemenea, iluzionistul a facut trucul cu cartile, numai ca, de data aceasta, cartea aleasa a aparut pe ecranul unui iPhone :P Atit la Philips, cit si la Logitech, cele mai misto momente mi s-au parut, totusi, trucurile aftershow pe care Johannes le face cu banutii si cartile de joc, efectiv in mijlocul publicului, inconjurat de lume la mica distanta, din toate pozitiile. Claudiu a fost printre cei mai entuziasmati spectatori, urlind din toti bojocii: Hai mah ca asa ceva nu se poate!

Ba se poate! :D Asa cum i-a marturisit si Johannes, asta este meseria lui pe care o practica cu pasiune de aproape 20 de ani si chiar daca 90% din public stie ca undeva este o iluzie, cu atit mai mare este provocarea sa faci un numar perfect, in care nimeni sa nu-si de-a seama cind si cum a fost pacalit.

Fara speechuri, fara fandoseli corporatiste, o locatie si hostesse de nota 10, Johannes si concurs de Gran Turismo 5 desfasurat pe PS3 cu volan si pedale Driving Force Pro Logitech (intr-un challenge cu Mini Coopere l-am batut pe Claudiu de 3 ori la rind, mwahaha), party-ul de aseara a fost printre cele mai misto din acest an. Bravo, Tudor!

Leave a Reply