Nesuferitele zile de luni

Cavalcada existentei tanarului Arnon incepe dupa ce renunta la liceu pentru o viata diurna petrecuta la slujbe plicticoase si una nocturna, marginala, pe strazile din Amsterdam, unde sexul e moneda de schimb. Ca sa-si omoare timpul, bate barurile si restaurantele hotelurilor la moda si pleaca fara sa-si plateasca nota, vrea sa incerce toate cocteilurile din lume, frecventeaza prostituate nu cu mult mai in varsta sau mai experimentate decat el. In periplul lui inocent si aparent fara tinta, se ascund tristetea si angoasele unui tanar caruia sensibilitatea exacerbata ii alimenteaza setea de aventura. Si, fiindca viata familiala ii este refuzata (traiul alaturi de un tata alcoolic si o mama care sparge farfurii la nervi are accente de umor negru à la Woody Allen), Arnon incearca sa-si gaseasca fericirea suindu-se din mers in caruselul comediei umane si sperand intr-un final fericit.

Romanul lui Arnon Grunberg, Nesuferitele zile de luni, al carui synopsis l-ati citit mai sus, a fost tradus in 15 tari si a castigat premiul “Anton Watcher” pentru debut. A aparut si in Romania, la editura Humanitas si costa 23 de lei.

Nesuferitele zile de luni

One Response to “Nesuferitele zile de luni”

  1. Descopera » Blog Archive » Viata amoroasa Says:

    [...] unul, pana la Arnon Grunberg (Nesuferitele zile de luni si Istoria calvitiei mele) nu am mai citit niciun scriitor evreu care sa scrie in stil testimonial, [...]

Leave a Reply