Vampirismul ne urmareste si dupa apocalipsa nucleara

Acum citeva zile, cind ma plimbam eu prin wasteland-ul post-atomic din Fallout 3, am dat peste o comunitate de blinzi si intelepti necrofagi (eh! asta e, in situatii limita bagi si tu in gura ce poti) traitoare intr-o statie de metrou. Locul se numea Meresti, iar canibalii de aici (oameni de mare caracter, de altfel) isi fabricasera o intreaga mistica a Familiei pentru a-si silui morala si neuronii sa se impace cu consumul de singe si carne. Umana. In timp ce discutam cu un nene Justin, vezi in screenshot ce-am aflat. :D

Adevaratul Meresti chiar exista - este o localitate, un satuc din judetul Harghita si se gaseste dupa cum zice Google Maps aici. Am urmarit creditele complete ale echipei de la Bethesda, cei care au produs si realizat jocul, si printre ei nu am gasit niciun roman. Nici unguri nu puteau fi, mai ales ca in Meresti-ului romanesc, maghiarii sunt majoritari (din 1415 locuitori, 1409 sunt urmasii lui Attila, iar pre limba lor au botezat satul Homorodalmas). Oricum, Meresti-ul n-are nicio treaba cu Vlad Tepes sau alti “vampiri”, intuitia mea este ca in buna traditie americana cineva a ales la intimplare un sat din Transilvania.

In rest, despre Fallout 3, numai de bine. E probabil cel mai bun RPG din 2008. (Pentru cei care deja il joaca - acest site este deosebit de util. Fallout-ul are o lume deschisa de 25 de km patrati - e absolut urias, iar daca nu va documentati din cind in cind, fie o sa impotmoliti la diverse misiuni, fie o sa treceti peste FOARTE multe detalii, submisiuni, locatii etc.

3 Responses to “Vampirismul ne urmareste si dupa apocalipsa nucleara”

 1. Lillav Says:

  nu e de mirare, Romania-Transilvania, suna mai exotic decat Bermude, mai ales in filmele despre vampiri si uite ca si in jocuri. yami:D

 2. numitul Andone Says:

  Da-mi voie sa informez publicul ca la aceasta ora in Meresti sunt 0 grade Celsius, o umiditate de 93% datorita acumularilor noroase. Maxima de azi se va situa in jurul valorii de 1 grad Celsius, iar la noapte cerul va ramane partial noros cu o minima de -7 grade.
  http://vremea.kappa.ro/suceava/meresti.html
  :D

 3. Marc Says:

  Si nu umbla niciun vampir pe strada. Damn!

Leave a Reply