In Bucurestiul virtual

Pe 12 decembrie, in Holul Aulei Bibliotecii Centrale Universitare, incepind cu ora 17.oo, va avea loc vernisajul expozitiei Fotoreportajul Meu, ocazie cu care vom premia castigatorii concursului. Astazi am mai vizitat o data locatia, insa nu in realitate, ci in Second Life (foto sus), cu ocazia inaugurarii sim-ului Virtual Bucharest (despre care va povesteam acum vreo 2 luni), un proiect al Aurei Tatu. Clona capitalei in Second Life este realizata foarte ok, echipa care a construit-o a fost atenta la detalii, proportiile sunt bine respectate, iar design-ul cladirilor aduce destul de mult cu cel din realitate (in limitele impuse de motorul grafic SL).

Imi propusesem sa vizitez Bucurestiul virtual impreuna cu Gramo, care a organizat un photowalking acolo incepind cu ora 10, dar m-am trezit de abia pe la 10 si jumatate. Anyway, m-am spalat repede pe dinti, am insfacat o cana cu ceai de fructe si am deschis val-virtej calculatorul. Daca esti buimac si adormit in realitate, situatia nu se va schimba nici pe Calea Victoriei Virtuale, asa ca am ratacit un pic de colo-colo si pina la urma am dat de ei si de Doru si am facut si eu citeva fotografii:

Itz da gii, itz da er, itz da ei em ooo, cu per albastru si in slapi (ea)

tatuat si cu antenutze, el :D

si de bine ce de abia intrasem, am ostenit, asa ca, precum pitipoancele, ne-am pus toti 4 fundurile virtuale pe un Lamborghini negru parcat in fata BCU

iar pentru ca doru avea aripi, am intrat si eu la idei, m-am dat de 3 ori peste cap, am ametit si m-am transformat in asta (nu, nu sunt vreunul dintre omuletii de zapada :D)

in realitate, in fata Ateneului este o statuie a lui Eminescu. in SL era doar un piedestal. unicorn obraznic ce sunt, am corectat situatiunea si am inceput sa am reverii poetice pe soclu

dupa care am zburat pina la Muzeul National de Arta

unde am vazut citeva tablouri faine

si am prospectat camerele hotelului Hilton

unde vroiam sa ajung cu LaraCroft Akula (Aura) :D

dar nu a fost sa fie! :P Intr-un final, l-am zarit si pe Victor, dar n-am mai apucat sa vorbim despre reactivarea grupului celor 3 purcelusi din SL, intrucit RCS-ul mi-a colapsat subit si mort a ramas multa vreme, motiv pentru care public cu oarece intarziere acest post.

8 Responses to “In Bucurestiul virtual”

 1. Gramo Says:

  Hihi, faine “pozele”! Ne pare bine ca ai venit!

 2. aura tatu Says:

  piedestalul l-am pus fara statuie exact cu acest scop: sa ne facem singuri “statuie” chiar daca in SL. Foarte frumoase pozele!

 3. Al doilea photowalking in Second Life at Gramo`s World Says:

  [...] S-a lamurit misterul, Adrian era Marc Ulieru. “Pozele” lui sunt aici. Doru are un post aici si un set de “poze” pe [...]

 4. tutancamon Says:

  Am aflat acum câteva minute de existenţa ‘Bucureştiului virtual’.
  Deşi eu nu accesez ‘Second Life’ deoarece încă nu am computer corespunzător, după fotografiile publicate se pare că aţi făcut treabă bună.
  Aş fi onorat dacă v-aţi face timp să-mi vizitaţi forumul dedicat Realităţii Virtuale şi a serverelor de VR.
  Poate aveţi plăcerea să fiţi membrii ai forumului nostru şi să discutaţi despre lucrările dumneavoastră în el.

  Cu drag,
  tutancamon, aka Blaxxun Romania
  ‘Multi User Worlds’
  http://vrmlserver.xooit.com

 5. tutancamon Says:

  Deja am făcut o secţiune dedicată lucrării domniilor voastre !
  Mi-am făcut cont şi pe ‘Worspress’, ca să pot ajunge şi la restul echipei !
  :)
  Aşadar,
  http://vrmlserver.xooit.com/f230-VIRTUAL-ROMANIA.htm

  OBS. In VRML este mai simplu şi mai ieftin ! :)

  Acelaş tutancamon
  http://vrmlserver.xooit.com/

 6. Descopera » Blog Archive » De Dragobete, Vice canta in Piata Revolutiei Says:

  [...] si spectaculos, imaginat de Aura Tatu in Second Life. Despre Bucurestiul Virtual am mai scris aici si aici si, de asemenea, puteti afla mai multe de pe blogul Aurei. De pe la mijlocul lui noiembrie, [...]

 7. Nicoleta Says:

  Pacat ca obiectivul din RL ales, este formidabil, dar persoana care “reprezinta” lasa de dorit. Pana si in SL avem ghinionul sa nu fim bine reprezentati.

 8. Season Mircea Says:

  Interesant mod de abordare și totodată interesantă ideea de lume virtuală. Mereu m-am întrebat de ce am avea nevoie de așa ceva. Dar, se pare că așa se definește evoluția până la urmă, într-un fel sau altul. Eu sunt cel inadaptat, dar voi remedia asta într-o zi.

  Felicitări pentru articol și pentru conceptul în sine.

Leave a Reply